Hlavní obsah

Kobry a užovky se v Kralupech natáčely celou noc

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budovu někdejšího ZK ROH v kralupském Lobečku, v jehož suterénu dnes mj. sídlí diskotékový klub Kraloup, obsadili filmaři z pražské produkce Offside Men. Ta v Kralupech nad Vltavou, Velvarech i na Kladně právě natáčí první záběry svého nového krimi filmu Kobry a užovky podle scénáře Jaroslava Žváčka.

Foto: Martin Tlustý

Oktávie v barvách PČR, která stojí před klubem, jakoby přiveze rotného Macháčka, který bude volat Užovkovi, aby si pro bratra urychleně přijel.

Článek

Dnes již dobře zavedený kralupský klub Kraloup byl pro filmové účely přejmenován na světově znějící Blue Star Club.

Na počátku celonočního natáčení ze čtvrtka 27. na pátek 28. března se například snímala obskurní scéna, kdy delikvent „pod vlivem“ močí ze střechy směrem k právě dorazivšímu policistovi, rotnému Macháčkovi (Vasil Fridrich), který na místo zásahu přijel policejním vozem se zapnutým modrým majákem.

Oba filmové bratry, tedy Kobru i Užovku, ve snímku zpodobňují rovněž bratři, a to Kryštof a Matěj Hádkovi. V dalších hlavních rolích uvidíme Janu Šulcovou, Lucii Polišenskou, Lucii Žáčkovou a Jana Hájka.

Příběh Kobry a užovky ve stylu film noir je následující: Hlavní hrdina zvaný Užovka (Matěj Hádek) je vždy totálně švorc, leč nakonec si ale přece jen polepší obchodem se značkovou konfekcí a cítí se už být takzvaně "za vodou".

Užovka má však bohužel velký problém, a tím je jeho bratr (Kryštof Hádek), smažka Kobra, který, jako naprostá většina narkomanů, krade doslova vše, co mu přijde pod ruku a nestydí se okrádat ani svoji vlastní babičku.

Jakmile to Užovka zjistí, začne důrazně jednat, a to doslova a do písmene! Bratru feťákovi zkusí domluvit ručně i stručně, leč z domluvy se v řeči paragrafů najednou stane pokus o vraždu.

Film s dvacetimiliónovým rozpočtem se bude natáčet až do letošního května, premiéra by se měla konat v březnu příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám