Hlavní obsah

Knihu o zlínském sportu podepíše hokejová legenda i mistr Evropy v plavání

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně připravilo v souvislosti s vydáním výpravné publikace Sláva zlínského sportu zajímavé setkání. Při autogramiádě vedle sebe usednou zajímavé osobnosti, aby zájemcům podepsaly knihu, kterou svými sportovními úspěchy samy pomáhaly autorce Yvoně Činčové psát.

Foto: Archív MJVM

Titulní strana výpravné publikace, kterou vydalo zlínské muzeum.

Článek

Autogramiáda se uskuteční ve čtvrtek 15. prosince od 16 hodin v kavárně knihkupectví Bux na třídě Tomáše Bati ve Zlíně.

„Jsem ráda, že svým podpisem je ochoten knihu podpořit trojnásobný medailista z mistrovství světa, hokejový útočník Rostislav Vlach. I když je rodák z Přerova, tak zlínskému mužstvu pomohl k vítězství v extralize ČR v roce 2004 a dodnes ve Zlíně působí na pozici trenéra mužstva PSG Zlín,“ uvedla Yvona Činčová a dodala: „Druhý sportovec, připravený podpořit autogramem knihu, je mistr Evropy z roku 2000 a pátý z olympiády v Sydney v tomtéž roce, plavec Daniel Málek. Daniel je přímo zlínský rodák a úspěchů má za svou kariéru daleko víc. Například jako mnohonásobný mistr ČR a držitel českých rekordů na 50, 100 a 200 metrů prsa vybojoval stříbrnou a šest bronzových medailí na mistrovství Evropy.“

Kniha podepsaná sportovní legendou může být pro mnohé inspirujícím vánočním dárkem. Historička Yvona Činčová na publikaci pracovala tři roky a zmapovala celou historii sportovního dění ve městě od vzniku spolků před 110 lety až po žhavou současnost. Čtenáři najdou na 250 stranách 470 většinou unikátních fotografií. Kniha je v prodeji na pokladně muzea, v Informačním centru na zlínské radnici a v knihkupectvích v centru Zlína i v Otrokovicích. Všude je kniha dostupná za jednotnou "baťovskou" cenu 299 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám