Hlavní obsah

Knihovna v Plzni na Doubravce naladila děti do předvánoční atmosféry

Novinky, Jan Kaše

Knihovna v Plzni na Doubravce se zapojila do celostátní akce Den pro dětskou knihu, kterou pojala v předvánočním duchu.

Foto: Jan Kaše

Pohádka o čertovi od Pavla Čecha v podání zaměstnanců knihovny

Článek

V sobotu 1. prosince se knihovna v Plzni na Doubravce v rámci akce, která si jako hlavní cíl klade podporu dětské knihy, čtenářství a také soudržnost rodiny, otevřela dětem a rodičům. Není třeba zdůrazňovat, že celý program byl laděn do předvánoční atmosféry.

Již od deváté hodiny ranní se mohly děti zapojit do výtvarných dílniček, kde vyráběly nejrůznější vánoční ozdoby a dekorace.

K vánočním svátkům patří především pohádky, které samozřejmě nemohly chybět ani v knihovně. Tu o čertovi Florimonovi, který byl poslán na zem, aby škodil lidem, hlavně pak kominíkům, napsal pro děti Pavel Čech. A kdo jiný by ji měl dětem předčítat, než čert a kominík.

K předvánoční atmosféře přispělo i vystoupení dětského sborečku Plzeňské bublinky z 50. mateřské školy. Děti, na jejichž hlavách vyčnívaly čertovské růžky, zazpívaly několik veselých písniček o čertech, za což sklidily zasloužený potlesk.

Na skvělé atmosféře, která se rozšířila po celé knihovně, mají hlavní zásluhu především organizátoři. Dokázali pro děti připravit zajímavý program, a jak již bývá zvykem i občerstvení. Podstatné však je, že se děti díky těmto akcím seznamují s prostředím knihovny a probouzí se v nich zájem o knihy a četbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám