Hlavní obsah

Knihovna Jiřího Mahena v Brně slaví 90 let své existence

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možnost roční registrace zdarma připravila Knihovna Jiřího Mahena pro zájemce z řad veřejnosti v rámci dárkových balíčků k oslavám 90. výročí své existence.

Foto: archiv autorky

logo knihovny

Článek

V týdnu od 14. do 20. února u příležitosti 90. výročí knihovny nabízí knihovna Jiřího Mahena v Brně ve všech svých pobočkách možnost roční registrace zdarma. Nabídku bezplatné registrace mohou využít jak stávající čtenáři, kterým v uvedenou dobu registrace končí, tak především čtenáři noví.

Do oslav vstoupila knihovna 1. února, kdy před devadesáti lety byla v Brně založena Brněnská veřejná knihovna obecní, jejímž prvním knihovníkem se stal Antonín Vančura (Jiří Mahen). Z důvodu podmínky, že knihovna musí mít nejméně 10 tisíc titulů, byla pro své čtenáře otevřena až v listopadu následujícího roku.

V rámci oslav tohoto výročí jsou pro zájemce připraveny besedy, přednášky, hudební pořady, soutěžní kvíz, výstavy fotografií  i zahradní slavnost.

V Ústřední knihovně KJM v centru Brna nyní probíhá výstava ze střípků devadesátileté historie knihovny s názvem Již 90 let s Vámi. Výstava bude přístupná do konce února.

Podrobný program oslav, které se konají na všech pobočkách knihovny, naleznete zde: http://www.kjm.cz/

Reklama

Výběr článků

Načítám