Hlavní obsah

Kniha Bratr poodhaluje celosvětové nebezpečí radikálního islámu

Novinky, Vratislav Konečný

Když se před pár lety objevila v mediích mapa o předpokládané rozloze Islámského státu, vypadalo to jako špatný vtip či sci-fi. Během několik málo měsíců se ale ukázalo, že sunnitští džihádističtí radikálové to myslí naprosto vážně. Vyhlásili válku západnímu světu i umírněným muslimům.

Foto: Host Brno
Článek

Radikální organizace blízká Al-Kaidě má na svědomí tisíce mrtvých, její bojovníci se vyznačují mimořádnou krutostí. Jak s může člověk vyrůstající v západním světě radikalizovat, velmi poutavě líčí politicko-kriminální román Joakima Zandera Bratr, volně navazující na knihu Plavec.

Stylem připomínajícím Forsythovy thrillery, jako byl Šakal, líčí přerod mladého muže v zarputilého bojovníka. K tomu ale vyplouvají na povrch manipulativní zájmy politických špiček.

Anotace Bratra

Jasmine Ajamová utekla před svou minulostí z drsné stockholmské čtvrti Bergort do New Yorku. Jednoho dne dostane zprávu, že nepokoje v ulicích Stockholmu mají co do činění s náhlým zmizením jejího bratra. Lidé říkají, že se radikalizoval a zemřel v Sýrii v boji za Islámský stát. Ale co se mu doopravdy stalo? Mezitím si v Londýně Klara Walldéenová (známá z knihy Plavec) našla práci ve výzkumném institutu pro lidská práva a připravuje zprávu o důsledcích možné privatizace policie, kterou má prezentovat nejvyšším politickým činitelům Evropské unie. Ale když v jejím okolí začne docházet k podivným děsivým událostem, pochopí, že může nevědomky přispívat k velice temné agendě.

Velmi čtivou knihu vydal Host Brno.

Reklama

Výběr článků

Načítám