Hlavní obsah

Klub šlapacích moskvičů založili na přání holčičky Adélky

Novinky, Vratislav Konečný
Aktualizováno

Jsou krásná, miniaturní, hýčkaná, šlapací. Ve světě zasaženém elektronikou jsou tyto hračky ojedinělým fenoménem. Samozřejmě se do nich zblázní tátové a poté to přenášejí na děti. S auty se zachází jako s veterány, stále je co vylepšovat, leštit, opravovat. Klub šlapacích moskvičů založil v roce 2009 Martin Brandýský.

Foto: archiv klubu,
Článek

Krátce z historie

"Klub byl založen v roce 2009 na popud naší tehdy roční dcerky Adélky. První sraz  jsme uskutečnili v roce 2011 v Horních Ředicích, tento sraz byl ze strany veřejnosti považován za bláznovství, ale nakonec se ukázalo, že to byl velice dobrý nápad, a veřejnost byla nad míru spokojena. Dnes už se pořádají srazy na mezinárodní úrovni, viz jarní akce v Náchodě.

Tam je ale sraz všech šlapacích vozítek, my jako klub pořádáme sraz pouze pro šlapací moskviče. Kolikrát přijedou majitelé i jiných šlapacích autíček, ale třeba děti závodí jen v moskviči, aby to bylo pro všechny regulérní. Autíčka na našem srazu byla k zapůjčení," říká Martin Brandýský.

Jako kluka mě okouzlil klakson

"Moskvič mě okouzlil vzhledem, a hlavně tím, že jsem ho jako malý kluk vlastnil. Nejvíce se mi na něm jako dítěti líbil klakson, ten už je v dnešní době málokdy funkční. Členů máme zhruba něco kolem 70, a to samé autíček. Náš Klub šlapacích moskvičů pořádá jednou ročně akci, jako je sraz a závody šlapacích moskvičů, letos se uskutečnil 24. 8. 2013 na hřišti v Dolních Ředicích. Setkání malých řidičů bylo super a celý den jsme si užili jak my jako pořadatelé, tak i děti a rodiče. Dostala se k nám spousta kladných ohlasů.

Za ně moc děkujeme a je to pro nás takový další hnací motor, udělat příští rok akci pro rodiče a děti, a hlavně i pro děti, co moskviče nevlastní (mohou si ho u nás na srazu půjčit a vyzkoušet) zase aspoň na takové úrovni, jako byl ten letošní," dodává Brandýský.

Reklama

Výběr článků

Načítám