Hlavní obsah

Klub seniorů Pohoda se těší na předvánoční setkání na Rabštejně

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční předvánoční setkání, které organizuje Klub seniorů Pohoda v Kostelci nad Orlicí pro své členy, se letos uskuteční 9. prosince ve Sdruženém klubu Rabštejn.

Foto: Hana Růžičková

Tradiční předvánoční setkání členů Klubu seniorů Pohoda z Kostelce nad Orlicí se uskuteční 9. prosince ve Sdruženém klubu Rabštejn.

Článek

Díky poctivé přípravě scénáře se účastníci mohou těšit na několik překvapení, z nichž jedno se týká i občerstvení. Podávat se bude křehký tvarohový zákusek, ale také chleba se sádlem a škvarky - vše se značkou „Made in Rabštejn“. Vedoucí seniorů dr. Miroslava Nováková si spolupráci s rabštejnskými velmi pochvaluje: "Jsou to borci. Velmi zkušení, i když o mnoho mladší."  

A co bude na programu?  V krátkém hudebním úvodu zahrají děti z místní základní umělecké školy a jejich kamarádi. Pak se předvede osmičlenný Floriteam sokolek z Doudleb nad Orlicí, který hlavní organizátorka setkání dobře zná, protože v minulosti uváděla jejich vystoupení na akademii v Doudlebách a na Vochtánce.

"S Janou Floriánovou se znám už od gymplu - je to rozbuška. Všechno jsou seniorky, ale velice čilé," tvrdí s úsměvem šéfová „pohodářů“.   Přestože je členkám Floriteamu dohromady úctyhodných 515 let, předvedou v Kostelci nad Orlicí hned tři skladby a na závěr dokonce pohybové kreace na známou Babetu od Suchého a Šlitra.  

Pak přijde na řadu mluvené slovo. Hostem setkání v rubrice "Na slovíčko" bude sportovec, redaktor a moderátor Honza Dušek, který seniorům promítne i několik reportáží s regionální tématikou, mimo jiné také záběry z červnového koncertu Karla Gotta v Zámecké jízdárně v Rychnově nad Kněžnou.  

Pozvání k účasti na předvánočním setkání však přijali i další vzácní hosté. Členy agilního spolku Pohoda přijde pozdravit a popřát jim krásné Vánoce celé nové vedení města, v čele se starostou Františkem Kinským.  

A protože nejen čert, ale ani kostelečtí senioři, jichž jsou v klubu registrovány již dvě stovky, „nikdy nespí“, budou během svátečního odpoledne odtajněny informace o plánech a akcích v roce 2015.  

Takže hodně zdraví a elánu všem členům Klubu seniorů Pohoda i v roce 2015!  

Reklama

Výběr článků

Načítám