Hlavní obsah

Klub krasobruslení v Orlové slaví 22 let od založení

Novinky, Josef Zajíc

Orlovský krasobruslařský klub byl založen v roce 1996 Věrou Kramnou. Ta se krasobruslení věnuje přes 30 let. I přesto, že se jedná o menší regionální klub, slaví relativně velké úspěchy.

Foto: Josef Zajíc

Orlová 20.11. Krasobruslařský klub v Orlové slaví 22 let. Ilustrační foto září 2018.

Článek

Za 22 let své existence klubu z něj vyšli krasobruslaři, kteří reprezentovali nejen město v rámci republiky, ale také zemi na prestižních mezinárodních soutěžích.

„Z našeho klubu vzešlo již několik mistrů republiky, a to napříč všemi kategoriemi: nejmladší žactvo, žactvo, junioři i senioři. Měli jsme několik reprezentantů, přičemž nejdále to dotáhl Tomáš Janečko, který se pravidelně účastnil juniorských Grand Prix po celém světe a jeho nejlepší umístěné bylo 4. místo. Také se účastnil dvakrát mistrovství světa juniorů a jeho nejlepší umístění bylo 16. místo, " komentovala výsledky klubu Věra Kramná.

Podle Věry Kramné startuje v oddíle nová "éra" krasobruslařů. Společně se svou dcerou Monikou Kramnou trénují asi čtyřicet dětí různých věkových kategorií. V družstvu maji i tříleté děti. Krasobruslení je náročný sport, který u dětí rozvíjí mnoho schopností. Příprava je všestranná. Zahrnuje prvky baletu, tance, gymnastiky i atletiky. Orlovští juniorští závodníci se v těchto dnech začínají zúčastňovat mezinárodních soutěží, kde sbírají zkušenosti i cenné rady.

„Klub každoročně pořádá dvě stěžejní soutěže: Orlovskou piruetu a Orlovskou piruetku. Mimo to jsme aktivní i v pořádání mezinárodních soutěží. Dvakrát jsme se stali pořadateli Mistrovství České republiky žactva. Orlovský krasobruslařský klub se těší velké podpoře města Orlová i Domu dětí a mládeže. Díky těmto dvěma institucím je tak finanční zatížení rodičů menší než v jiných městech,” dodala Věra Kramná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám