Hlavní obsah

Klatovy zažijí Barokní svatojánskou noc. Vrchlického sady se na jeden večer promění v barokní oázu

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Večer plný krásných kostýmů, barokní hudby, vůní, tanců, písní, divadla, ale také ochutnávek pokrmů a vín připravených podle původních receptů... V takovém duchu se ponese pátek 21. června.

Foto: Hana Jakubčíková Sádlíková

Klatovy se na jeden den vrátí do období baroka

Článek

„Dámy a pánové, dovolte mi, abych vás pozval na slavnou Barokní svatojánskou noc, která se uskuteční v sadech Jaroslava Vrchlického v pátek 21. června. Od 19.00 hodin se tento prostor promění v barokní oázu," pozval místostarosta Klatov Ing. Václav Chroust.

Přijďte přivonět vůni baroka

Budete moci zhlédnout dámy a pány, kteří budou oblečeni v krásných dobových kostýmech, a budete-li chtít, můžete se přidat a obléci také.

„Vzácným hostem našeho večera bude herečka Veronika Freimanová a zpěvačka Jana Piorecká. Od 20.30 hodin proběhne Svatojánský koncert v kostele sv. Vavřince, který přednese Kolegium pro duchovní hudbu Klatovy pod vedením Víta Aschenbrennera, které doprovodí Consortium musicum Plzeň. Dále se předvedou žáci a učitelé Základní umělecké školy v Klatovech. Vrcholem programu pak bude krásný barokní ohňostroj. Už nyní bych rád poděkoval všem, kteří se podíleli na přípravě Barokní svatojánské noci," dodal místostarosta Václav Chroust.

Barokní svatojánskou noc pořádají město Klatovy a Klatovské katakomby.

Barokní noc podporují Galerie Klatovy /Klenová, Správa nemovitostí Klatovy, Základní umělecká škola Josefa Kličky Klatovy, Kolegium pro duchovní hudbu Klatovy, Consortium musicum Plzeň, Technické služby města Klatov, Městská knihovna Klatovy a Městské kulturní středisko Klatovy.

Reklama

Výběr článků

Načítám