Hlavní obsah

Klášter v Broumově soutěží o titul Stavba roku 2015

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Revitalizovaný broumovský klášter se probojoval do finále soutěže Stavba roku 2015. O titul se uchází dalších čtrnáct staveb z celé České republiky. Výsledky budou vyhlášeny 13. října. Hlasovat může i veřejnost.

Foto: Kateřina Ostradecká
Článek

Broumovský klášter se do soutěže dostal díky loňskému projektu Vzdělávací a kulturní centrum Broumov – revitalizace kláštera. Opravenou benediktinskou památku do soutěže přihlásil zhotovitel stavby Hochtief CZ. Výběr patnácti nominovaných byl oznámen v sídle Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství ve čtvrtek 10. září. 

Do letošního ročníku soutěže se přihlásilo celkem 68 staveb.

„Oceněním revitalizace kláštera v Broumově je již účast v této soutěži vyhlašované Nadací pro rozvoj architektury a stavitelství a jejími partnery. Soutěže se účastní stavby různého charakteru – dopravní, školy, památky, soukromé obytné stavby včetně rodinných vil, veřejná prostranství, průmyslové a administrativní budovy. Proto již výběr kláštera v Broumově mezi patnáct nominovaných je jednoznačným úspěchem. Zvlášť ve srovnání třeba s Novým divadlem v Plzni, kterému se postoupit nepodařilo, přestože stavba nové divadelní scény je v České republice výjimečnou akcí,” uvedla Libuše Růčková, koordinátorka projektu revitalizace broumovského kláštera. 

Výsledky celostátní soutěže Stavba roku 2015 budou vyhlášeny 13. října, vybrány budou stavby, které získají 1. – 5. místo. Hlasovat může i veřejnost. 

Reklama

Výběr článků

Načítám