Hlavní obsah

Kladno s vtipem: výstava Pavla Kantorka

Novinky, Barbora Horešovská

Spolek InGarden za podpory města Kladno pořádá výstavu kreseb Pavla Kantorka. Probíhat bude v prostorách Galerie Kladenského zámku od 17. června do 4. září.

Foto: Barbora Horešovská

Kresba Pavla Kantorka

Článek

Výstava bude slavnostně zahájena ve čtvrtek 16. června v 19 hodin za přítomnosti autora a představitelů města Kladna. Hudební doprovod vernisáže zajistí jazzové těleso X-tet Víta Fialy se zpěvákem Lee Andrew Davisonem z USA.

Ke zhlédnutí bude 80 velkoformátových tisků, které mapují celou kreslířskou historii Pavla Kantorka. Od prvních kreseb tuší až po propracovanější barevné vtipy, které získávají výslednou podobu v grafickém programu Corel Draw, na jehož vývoji se pan Kantorek dlouhodobě podílí.

Výstava tak bude tematicky různorodá, návštěvníci si s humorem mohou připomenout některé historické okamžiky, nahlédnout pod pokličku nejrůznějších profesí a s nadhledem se ponořit do složitostí lidských vztahů.

Jak Pavel Kantorek tvrdí, Češi mají jedinečný smysl pro humor: „Český humor je otevřený a dá se říct neomezený. Češi mají vynikající smysl pro humor, milují černý humor, který na Západě není tak populární.“  

Výstava v Kladenském zámku bude prodejní. Návštěvníci mohou zakoupit jak vystavené grafiky na zeď, tak upomínkové předměty jako například hrneček nebo USB-flash s kočičím motivem, katalogy ze starších výstav. Ke koupi budou i originály a autorské tisky s podpisem Pavla Kantorka.  

Profesor Pavel Kantorek je nejen uznávaným humoristou, ale také vědcem, který se zabývá studiem vesmíru a času. Sám  propojení vědecké a humoristické kariéry považuje za přirozené: „Vědec musí mít smysl pro humor a naopak - humorista by měl znát logiku.“ 

Školící centrum InGarden je výhradním zástupcem autorských práv Pavla Kantorka v České republice. Jeho tvorbu přibližuje pomocí výstav a prodejem tisků a dalších předmětů spojených s autorovou tvorbou.

Reklama

Výběr článků

Načítám