Hlavní obsah

Kino na kolejích přijelo do Dobrušky

Novinky, Dana Ehlová

V současnosti téměř nevyužívané nádraží v Dobrušce zase ožilo. Tentokrát však ne cestujícími, ale fanoušky filmové tvorby.

Foto: Dana Ehlová

Vláček hráček v Dobrušce

Článek

Do Dobrušky totiž přijelo poslední červnový víkend kino na kolejích, tzv. kinematovlak. Součástí soupravy jsou ale i vagóny pro děti s názvem Vláček hráček, což je takový dětský pokoj na kolejích. A protože České dráhy zapůjčily i vagón, jenž slouží jako podium a je dokonce se zatahovací střechou, mohl se v neděli odpoledne v prostoru před kinematovlakem uskutečnit komponovaný pořad s názvem Koncert na peróně, v rámci kterého zahrála nejprve dechová hudba Valánečka a potom country kapela Sedmý nebe.

Po celý týden od 25. června do 1. července bude v kinematovlaku, s kapacitou hlediště 30 – 40 diváků (podle věku a velikosti), promítnuto celkem 17 filmů pro děti i dospělé. Na programu jsou opravdové lahůdky - například Balada pro banditu nebo Spalovač mrtvol, nejmladší diváci si jistě přijdou na své při pohádkách o krtečkovi nebo broučcích.

Díky partnerům tohoto projektu, jimiž jsou České dráhy, Cargo a město Dobruška, je možné všechna přestavení v kině na kolejích navštívit zdarma. Účast na pohádkách a filmech pro děti byla nabídnuta školám i školkám.

Reklama

Výběr článků

Načítám