Hlavní obsah

Keltský svátek Samhain oslaví v působivém prostředí středověkého sklepení

Novinky, Vojtěch Kmošek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslava keltského svátku Samhain v jedinečném prostředí středověkého sklepení v Sebranicích u Litomyšle se odehraje v sobotu 8. listopadu.

Foto: Jakub Kmošek

Oslava Samhainu v roce 2014

Článek

Letošní Samhain napíše své již 12. pokračování. Hlavní částí programu bude koncert a povídání písničkáře a krajinoznalce Petra Linharta. O přestávce budou mít návštěvníci možnost ochutnat tradiční i moderní speciality z jablek. 

Jako další část programu si pořadatelé pro návštěvníky připravili recitaci veršů a tématick povídání o Samhainu, co svátek znamenal pro naše předky a jak ho v minulosti vnímaly jiné národy a kultury.

Oslava se uskuteční v prostorech bývalých sklepů pod zájezdním hostincem v domě č. p. 8 v Sebranicích u Litomyšle. Jde o tajemné prostředí kamenných sklepů s mnoha zákoutími a zvláštními místy. V těchto prostorách se konají několikrát do roka kulturní akce jako koncerty, cestopisné přednášky, výstavy, divadelní představení...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám