Hlavní obsah

Když psal před 15 lety Peter May Karanténu, byla to jen temná vize

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární skotský spisovatel detektivek Peter May známý příběhy s mladým čínským komisařem Li Jenem a americkou soudní lékařkou Margaret Campbellovou schoval po napsání Karantény příběh do šuplíku. Před 15 lety se mu zdál moc morbidní a vizionářský. Koronavidová epidemie dala knize částečně za pravdu.

Foto: Host Brno
Článek

Naštěstí je kniha od skutečnosti hodně vzdálená. Ale obrazová zpravodajství například z USA nebo Brazíle, ale i dalších zemí jsou hrozivá.

Státy vynakládají stamiliardy na vývoj smrtících zbraní, přitom stačí naprosto neviditelné nic, aby nás pomalu mýtilo. Karanténa je napínavé čtení s kriminální zápletkou, a přitom děsivé čtení.

Anotace vydavatelství Host:

Londýn, epicentrum celosvětové pandemie, je kompletně izolovaný. V ulicích bují násilí a občanské nepokoje. Na dodržování zákazu vycházení dohlíží armáda. Před smrtícím virem, který si vyžádal tisíce obětí, není nikdo v bezpečí. Na staveništi, kde má vyrůst nouzová nemocnice, najdou dělníci tašku s kostmi zavražděného dítěte. Nemilosrdný vrah se volně pohybuje po městě, odhodlaný udělat cokoli, aby policii zabránil vypátrat, komu kosti patřily.

Inspektor Jack MacNeil, který odpočítává poslední hodiny u sboru londýnské Metropolitní policie, musí až do poslední chvíle vést vyšetřování. Jeho kariéra je v troskách, manželství rozvrácené a virus zasáhne i jeho vlastní rodinu. Co ho zastaví dřív? Virus, nebo vrazi?

Kniha vyjde 23. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám