Hlavní obsah

Kdyňští vodáci strávili prázdniny na Berounce

Novinky, Pavla Tochorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoročně pořádá PS Safír Kdyně putovní vodácký tábor, jehož cílem je jedna z českých řek. V letošním roce vyrazili malí vodáci ze Kdyně a okolí autobusem na řeku Berounku, která je známá překrásnou přírodou.

Foto: Pavla Tochorová

Sjíždění jezu

Článek

Celkem 36 dětí si užilo parádní počasí, návštěvu zříceniny hradu, zábavu ve vodě i na suchu a samozřejmě jízdu na lodi a vše co k ní patří. 

Program tábora byl motivován knihou Nekonečný příběh, jehož první polovina byla i zfilmována. Každé hře předcházela četba krátkého úryvku a sehrání jednoduché scénky na motivy příběhu. Vedoucí se tedy převtělili do líného čtenáře Bastiána, hrdiny Átreje a mnoha pohádkových postav které chlapec potká při svém Velkém putování. Šest družin plnilo náročné úkoly, které je vedly stále blíže k vyluštění hlavní hádanky: jak zachránit bájnou zemi Fantázii, kterou sužuje Nicota.

Kniha děti provedla po pohádkové zemi, představila jim její obyvatele a poradila, že jediným klíčem k záchraně je vymyslet Dětské císařovně nové jméno. To jí ale může dát jenom dítě ze skutečného světa, z jehož přání se pak znovu zrodí celá nová Fantázie.

Program tábora vyvrcholil závěrečnou noční hrou, kdy statečné družiny vyluštily to správné jméno a po jeho vyslovení dostaly od Dětské císařovny svítící zrnko písku. To stiskly v dlani a spolu se svým tajným přáním jej hodily za sebe. Císařovna jim na oplátku předala mocný medailon Auryn, s jehož pomocí se mohou do Fantázie kdykoli znovu vydat.

Oficiálním ukončením tábora byl slavnostní táborák, rozdání cen a přenocování pod hvězdným nebem. Poslední den už na děti čekal jen autobus, který je zavezl zpět do reálného světa k netrpělivým rodičům. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám