Hlavní obsah

Kdo umí, umí, přesvědčily seniorky z klubu Pohoda

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předvelikonoční setkání, uspořádané klubem seniorů Pohoda v Kostelci nad Orlicí 11. dubna a trefně nazvané Kdo umí, umí, se setkalo s mimořádným ohlasem všech účastníků. Bylo také zdařilou generálkou na podzimní dny otevřených dveří, plánované u příležitosti 55. výročí vzniku tohoto sdružení.

Foto: Štěpánka Tetřevová

Kdo umí, umí dokázaly seniorky z klubu Pohoda v Kostelci nad Orlicí.

Článek

Své obdivuhodné umění na předvelikonočním setkání představily čtyři členky klubu - krajkářky Vlasta Vaňková, Milena Limmlová, Blanka Zárubová a výtvarnice Hana Esop, autorka obrazů krásných zátiší, krajin nebo květin.

Zajímavé přitom je, že se všechny tři krajkářky začaly tvorbě s paličkami a nitěmi věnovat až v poměrně pokročilém věku, navíc se v této činnosti pod odborným vedením stále zdokonalují. Jejich krajkové obrazy a ozdoby jsou důkazem, že opravdu nikdy není pozdě naučit se něco nového.

V prostorách klubu názorně předvedly ostatním, převážně samozřejmě ženám, jak "na to" a možná přilákaly k činnosti, která má v regionu pod Orlickými horami bohatou tradici, další zručné seniorky.  

„V prosklených vitrínách navíc vystavily skutečné upaličkované lahůdky,” poznamenala k průběhu Miroslava Nováková, vedoucí klubu, které s organizací vydatně pomohly další členky výboru.  

O své zručnosti (i když v jiném oboru) však tentokrát přesvědčily i mnohé další seniorky, jež svými "mňamkami", jak nazvala voňavé dobroty ke kávě a čaji vedoucí pohodářů, měly velký podíl na úspěchu akce.  

A ohlasy? „Děvčata jsou opravdu šikovná. Snacha Šárka také paličkuje, tak mám krásných věcí, ale stejně jsem neodolala si něco koupit,” poznamenala Marie Votroubková. „Akce byla skvělá a ukázala, že ženy důchodkyně jsou ještě činné ve všech směrech,” zhodnotila stejnou akci Irena Forchová.  

A do třetice ještě slova Štěpánky Tetřevové, která setkání na téma Kdo umí, umí zaznamenala i prostřednictvím svého fotoaparátu: „K tomuto odpoledni musím říci jen a jen toto - skvělý nápad. Prostě ten, kdo nemohl přijít, neví, o co přišel. Chvílemi to v klubu bylo jako ve včelím úle a to miluji. Najednou si lidé mají o čem popovídat, předat si zkušenosti, povídají si mezi sebou a je to prostě paráda.”

Reklama

Výběr článků

Načítám