Hlavní obsah

Kaufland opět podpoří vánoční sbírkou Světlušku

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční sbírku pořádá Kaufland ve spolupráci se Světluškou Nadačního fondu Českého rozhlasu, která pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Má přinést peníze potřebným, kteří jsou mnohdy odkázáni na pomoc jiných lidí. Půjde na asistenci, služby, vodící psy nebo na vzdělání.

Foto: Kaufland
Článek

Pouhých 30 korun, a co v souhrnu dokáží

Od 18. listopadu do 1. prosince můžete přispět při zakoupení vánočních jmenovek.

Arch se samolepicími jmenovkami je k dispozici na pokladnách a informacích všech 133 prodejen Kaufland po celé ČR za cenu 30 korun. Loni vynesla vánoční sbírka Kauflandu 4 707 960 korun.

Potřebují nás

„Částka poputuje do Světlušky a bude rozdělena na granty pro jednotlivce nebo neziskové organizace, které zrakově postižené podporují. Pomoc půjde na služby pro rodiny s dětmi se zrakovým postižením, osobní asistenci, průvodcovské a předčitatelské služby, nákup kompenzačních pomůcek, výcvik vodicích psů nebo podporu při studiu,“ informovala Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland.

Světluška musí zářit nadějí

„Světluška získává ve společnosti Kaufland silného partnera, který nám s důvěrou vytváří prostor, abychom prostřednictvím zaměstnanců prodejen oslovovali zákazníky a nabídli jim možnost vedle svých vlastních potřeb pomyslet i na potřeby dětí, dospělých i seniorů, kteří na svět hledí jiným zrakem. I oni chtějí žít samostatný život podle vlastní volby.

Díky společnosti Kaufland, jejím zaměstnancům a zákazníkům bude moct Světluška v roce 2020 rozdělit mezi jednotlivce s těžkým zrakovým postižením a neziskové organizace o třetinu více finančních prostředků, než tomu bylo letos,“ doplnila Gabriela Drastichová, ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Reklama

Výběr článků

Načítám