Hlavní obsah

Kaufland daruje místo jarní Sbírky potravin 25 tun pomoci

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jarní kolo Sbírky potravin bylo kvůli současné epidemiologické situaci zrušeno, ale Kaufland podpoří přímo Českou federaci potravinových bank. Řetězec dodá 25 tun trvanlivých potravin, je to téměř stejné množství, jaké se vybralo při podzimní akci.

Foto: Kaufland
Článek

Palety hladké mouky, rýže nebo těstovin budou distribuovány v následujících týdnech.

Společnost reaguje na zvýšenou poptávku Potravinových bank, kdy se v důsledku krize dostává stále více lidí do finančních problémů.

Pro ty nejpotřebnější

„Rozhodli jsme se výpadek potravinové pomoci nahradit z vlastních zdrojů,“ uvedla Renata Maierl, tisková mluvčí Kauflandu.

Potraviny budou přerozděleny matkám samoživitelkám, organizacím pečující o seniory nebo handicapované a azylovým domům po celé České republice. Zákazníci řetězce byli významnými dárci. Situace bohužel takové počínání znemožnila.

Každá pomoc je vítaná

„Jsme velmi vděční za každou podporu v podobě trvanlivých potravin, zejména pokud přichází kontinuálně. Dary z Kauflandu pomohou zvládnout situaci v celé řadě měst a obcí, jejichž obyvatelé jsou nyní v nouzi,“ potvrdila Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank.

Reklama

Výběr článků

Načítám