Hlavní obsah

Kašperská kašna na náměstí po setmění promluví

Novinky, Vratislav Konečný

Na hradě Kašperk, který se tyčí nad Kašperskými Horami, pokračuje nový cyklus oživené historie, jehož cílem je představit dovednosti a poctivá řemesla mající původ hluboko v minulosti. Návštěvníci hradu uvidí v akci opravdové mistry svého oboru. Živo bude i V Kašperských Horách.

Foto: archiv hradu

Hrad Kašperk

Článek

Koně, kovář i šermíři

O víkendu 31. 8. a 1. 9. návštěvníci uvidí dovednosti a výcvik koní za Keltů a ve středověku pod vedením členů skupiny Equites Gabreta. Víkendy 7. a 8. 9., 14. a 15. 9., 21. a 22. 9. budou patřit uměleckému kováři Františku Zeithammelovi z Hrádku u Sušice, který bude vyprávět o způsobech kování či používaném materiálu. Pod jeho vedením si mohou zájemci z řad veřejnosti kovařinu sami vyzkoušet. 

Poslední zářijový víkend, tzn. 28. a 29. 9., předvedou členové skupiny historického šermu Romantika z Plzně výcvik s mečem a další rytířskou výzbroj a výstroj.  

Netradičně s kastelánem

Během prvního zářijového víkendu, tzn. 7. a 8. září, si kastelán hradu Kašperk Mgr. Zdeněk Svoboda připravil netradiční procházky po hradě, během nichž povypráví o uchovávání dědictví minulosti, o obnově hradu a také o hledání vizí  jeho využití pro naši dobu. Prohlídky začínají vždy v 11 hodin. Tyto prohlídky jsou začleněné do Dnů evropského dědictví, proto jsou zcela zdarma.

Klostermannova Šumava, řemesla a gastronomie jsou hlavními tématy slavností města Kašperské Hory, konající se o víkendu 13., 14. a 15. září. Příchozí čeká bohatý kulturní program, který se převážně odehraje na nově zrekonstruovaném náměstí.

Návštěvníci se mohou těšit na koncerty skupin Karavana Swingers Band ze Sušice, rockové skupiny Keks, bubenickou show nebo pouliční divadlo Kvelb z Českých Budějovic.

Až promluví kašna...

Vrcholem celého programu bude světově unikátní projekce v kašně na náměstí. Magická kašna promluví po setmění každých 30 minut. Během těchto projekcí se Vám na hladině kouzelné kašny ukážou pohledy do minulosti.

Více informací o programu na hradě Kašperk na www.kasperk.cz nebo telefonním čísle 376 582 324. Více informací o slavnostech města na www.sumavanet.cz/ickhory nebo telefonním čísle 376 503 411.

Reklama

Výběr článků

Načítám