Hlavní obsah

Kasárny ve Stříbře padají k zemi

Novinky, Martina Sihelská

Bývalé kasárny ve Stříbře opět ožily. Začala už třetí a zároveň poslední etapa demolic starých budov, dále výstavba nových domů v lokalitě U Věže a souběžně probíhá i zasíťování dalších lokalit v kasárnách.

Foto: Martina Sihelská

Kasárny mění tvář.

Článek

 "Asi nejvíce očekávanou akcí u stříbrských obyvatel je zahájení stavby Bydlení U věže. Polovinu domů už máme rezervovanou, a proto jsme již v srpnu mohli zahájit výstavbu. Ukazuje se, že někteří zájemci čekali právě na tento okamžik, což se projevuje ve zvýšeném zájmu o nabízené domy. První by měly být dokončeny na jaře příštího roku," informoval Vladimír Müller, zástupce developerské firmy Waystone, která spravuje areál bývalých stříbrských kasáren.

Za branou pomalu mizí staré objekty, podle slov zástupce firmy jde o poslední etapu plošných demolic. "Objemově je ale největší, dojde k odstranění celkem deseti objektů, více než 100.000 m3 obestavěného prostoru. Na demolice se nám ve spolupráci s městem Stříbrem podařilo získat dotaci od ministerstva pro místní rozvoj," vysvětlil zástupce developerské firmy, která - co se dotací na tento areál týče - byla úspěšná už počtvrté.

Po demolici v listopadu v areálu už zůstanou jen budovy, které jsou v pronájmu, nebo se s nimi počítá pro další využití. V západní části areálu, v průmyslové zóně, byla zahájena další fáze výstavby inženýrských sítí. „Převážně se jedná o infrastrukturu pro výrobní závod společnosti RSF Elektronik, jehož výstavba by měla probíhat v příštím roce. Kromě toho jednáme ještě s dalšími zájemci o koupi pozemku za účelem podnikání," dodal Vladimír Müller.

Reklama

Výběr článků

Načítám