Hlavní obsah

Karvinští strážníci na střelecké soutěži vybojovali stříbro a bronz

Novinky, Milan Haluška

Tři desítky strážníků a policistů z celé České republiky se v pátek společně sešly na střelnici v Karviné-Novém Městě. Konal se zde totiž již sedmý ročník střelecké soutěže O putovní pohár primátora města.

Foto: Milan Haluška
Článek

Soutěže, která propaguje Karvinou, se zúčastnili jednotlivci i družstva strážníků a policistů z Karviné, Havířova, Brna, Zlína, Plzně, České Třebové, Valašského Meziříčí a dalších měst.

„Celkem tři soutěžní disciplíny simulovaly situace, ke kterým může dojít v rámci běžného výkonu služby. To znamená situace, kdy útočí pachatel, skrývá se, střílí z okna nebo vozidla a podobně,“ uvedl zástupce ředitele pořádající karvinské městské policie Václav Ožana s tím, že se hodnotí čas, body či zásahy, aby nebyl zraněn například rukojmí.

Mezi družstvy se nejlépe umístili strážníci Otrusiník Petr a Franc Zdenek z Brna, na druhém místě skončili strážníci Pilař Aleš a Vašut Michal z Rožnova pod Radhoštěm a třetí místo obsadili strážníci z Karviné Balicki Lukáš a Rumpel Michal.

Za jednotlivce si první místo odnesl strážník Otrusiník Petr z Brna, s druhým místem se spokojil strážník Balicki Lukáš z Karviné a na třetím místě skončil strážník Klimeš Roman z České Třebové.

Soutěž byla podpořena z Fondu primátora Tomáše Hanzela a konala se také díky dalším sponzorům.

Reklama

Výběr článků

Načítám