Hlavní obsah

Karvinští se už nemohou dočkat otevření špičkového fotbalového stánku

Novinky, Milan Haluška

Karvinští sportovní fandové i samotní fotbalisté se už nemohou dočkat slavnostního otevření špičkového sportoviště, které od podzimu roku 2014 vzniká v areálu bývalého fotbalového stadionu z 60. let v Karviné-Ráji. Pokud půjde vše podle plánu, mohlo by se zde začít opět hrát v červnu letošního roku.

Foto: Milan Haluška
Článek

Stavba už měla být hotová vloni v září, objevily se však problémy s potokem, který tam protéká, a tento problém se musel vyřešit, jinak by mohl stavbu ohrozit do budoucna. Stavba tak nyní stále probíhá.

„Novou hlavní budovu máme před dokončením, jde už jen o finální práce, téměř zcela hotové máme i tribuny. Momentálně čekáme na výstavbu nového trávníku,“ informovala mluvčí města Šárka Swiderová.

Trávník bude pro fotbalová utkání dokonce vyhřívaný, nebude chybět osvětlení, celkově nový stadion splní požadavky druholigové i prvoligové soutěže, jeho kapacita vystačí pro skoro 5000 návštěvníků, pro které se momentálně buduje příjezdová komunikace a postaví se parkoviště. Drtivá většina tribun je zastřešena a diváci budou navíc blíže hrací ploše a blízkost hráčů jim nezkreslí vnímání jejich osobního nasazení a celkového sportovního výkonu.

Stadion vyjde celkově na zhruba 300 miliónů korun. „Máme hlavně dotace z EU, část pak platí ministerstvo financí z tzv. meziresortní komise (jde třeba o výstavbu trávníku, parkoviště a infrastruktury),“ dodala Swiderová.

Reklama

Výběr článků

Načítám