Hlavní obsah

Karvinské mažoretky Michelle jsou mistryněmi světa

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned několik významných úspěchů za sebou mají karvinské mažoretky Michelle, které se zúčastnily Mistrovství světa v mažoretkovém sportu, které proběhlo ve dnech 30. srpna až 1. září poprvé v Praze. Organizátorem byla mezinárodní asociace IMFS.

Foto: Mažoretky Michelle
Článek

Sportovní stadion Eden hostil na 2000 mažoretek z celkem 6 států. Českou republiku mimo jiné zastupovaly také karvinské mažoretky MICHELLE, které nominaci na Mistrovství světa získaly z náročné domácí soutěže. V domácí soutěži musely projít sítem kvalifikace, semifinále a poté samotného Finále MČR.

Vedení mažoretek a samotní trenéři nechtěli nic ponechat náhodě a do dějiště světového šampionátu přijeli s děvčaty již o den dříve, aby se dostatečně připravili na náročný třídenní soutěžní maraton. První soutěžní den startovaly mažoretky MICHELLE hned ve čtyřech kategoriích s náčiním Pom Pom /třásně/. Ve velké konkurenci si vytancovaly 2 zlaté medaile (velká formace pom-pom a malá formace pom-pom) a získaly tak Titul MISTRA SVĚTA.

Jednou stříbrnou medaili za duo ve složení Michaela Olšoková (žákyně ZŠ Borovského) a Nikola Tomášková (žákyně ZŠ Školská) a jednou bronzovou medaili za sólové vystoupení Michaely Horské (žákyně ZŠ Cihelní). Děvčata předvedla své nejlepší výkony.

Druhý soutěžní den se mažoretky představily rovnou v šesti kategoriích a opět vytancovaly 4 medaile. Jednu stříbrnou a Titul Vicemistryně světa v kategorii malá formace baton a třikrát bronz, za pochodové defilé kadetky, sólo Nikol Solková, duo Michaela Olšoková (žákyně ZŠ Borovského) a Romana Kubecová (žákyně ZŠ Petrovické u Karviné).

Závěrečný třetí soutěžní den byl po psychické stránce nejnáročnější. Jednak se již dostavila únava a zároveň se soutěžilo v neprestižnějších kategoriích, a to v pódiových sestavách baton a pódiových sestavách MIX (hůlka i třásně). Mažoretky Michelle měly zastoupení ve třech skladbách. Byla z toho jedna stříbrná medaile a Titul Vicemistr světa ve skupině MIX – kategorie Juniorky a jedna bronzová medaile a Titul I. Vicemistr světa v pódiových skladbách baton, kategorie kadetky. Už samotnou nominaci mažoretky braly jako obrovský úspěch.

Mažoretky Michelle pořádají nábor

Celé září bude u mažoretek Michelle probíhat nábor nových děvčat. Nová děvčata se mohou přihlásit každé úterý, a to od 16 do 18 hodin a každý čtvrtek od 15:30 do 19:30 hodin, v tělocvičně na Průmyslové škole v Karviné. Největší novinkou pro nový školní rok bude, otevření nové kategorie pom-pom (třásně, roztleskávačky) pro děti již od 4 let – kde se děti naučí základům taneční a pohybové průpravy. 

Více k náboru najdou zájemci na stránkách mažoretek Michelle.

Reklama

Výběr článků

Načítám