Hlavní obsah

Karvinské domácnosti ušetří téměř třetinu nákladů za energie

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná má za sebou první elektronickou aukci energií pro své občany a drobné podnikatele. Společnost e-CENTRE ji pořádala v úterý 30. července a karvinské domácnosti v průměru ušetří více než 30 procent. Společnost bude nyní oslovovat zúčastněné domácnosti.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

"Podklady pro elektronickou aukci sbírala firma během června a zapojilo se více než 500 karvinských domácností. Podle údajů od aukční firmy jsme byli součástí dražby pro 85 měst a obcí a celkem se zapojilo 4888 domácností. Ze současných nákladů 172 miliónů korun by díky aukci měly náklady zapojených domácností klesnout o 52,5 miliónu korun, tedy téměř o třetinu," informovala mluvčí města Šárka Swiderová.

Karvinské občany bude firma kontaktovat co nejdříve, aby mohli sepsat nové smlouvy s dodavateli plynu a elektřiny. Je tedy potřeba počkat na to, až budou občané osloveni.

"Kvůli většímu zájmu lidí město čas sběru podkladů pro aukci prodloužilo a předpokládá se, že toto kolo bylo zahřívací, a že lidem po dobrých zkušenostech z prvního kola umožní ještě další aukce," uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám