Hlavní obsah

Karviná se obléká do vánočního, ve výzdobě se lidé letos dočkají novinek

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každé město s blížícím se adventem zdobí své ulice nejrůznějšími svítícími vánočními ozdobami. Nejinak je na tom Karviná, kde kromě nového nasvícení vánočního stromu chystají i další novinky.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Nových vánočních prvků se dočká například celá hlavní tepna městem - třída 17. listopadu. Zde pracovníci Technických služeb od čtvrtka instalují energeticky úsporné vločky, které nahradily předchozí prvky s klasickými žárovkami.

Velkým překvapením bude výzdoba vánočního stromu v samotném srdci Karviné - na Masarykově náměstí. Strom zde bude přivezen a usazen již v neděli 23. listopadu. Letos jej nebudou zdobit modro-stříbrné světelné řetězy jako v minulých letech.

„Přesuneme je na vzrostlý strom u nově zrekonstruovaného magistrátu. Vánoční strom na náměstí tak dostane zcela nové ozdoby,” informovala mluvčí města Šárka Swiderová s tím, že letos bude zcela poprvé ozdobena i historická kašna.

Díky novým prvkům ušetří energii

Jako každoročně stojí město instalace výzdoby zhruba 250 tisíc korun, k tomu je třeba přičíst spotřebu elektřiny.

„Tady si slibujeme lokálně až 90 procent úspory nejen díky úspornějšímu svícení, ale také nižší celkové ceně za odběr energie od dodavatele,” uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám