Hlavní obsah

Karviná opět umožní svým občanům vysoutěžit si levnější energie

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvouletou smlouvu s garancí výrazných úspor na plynu i elektřině mohou opět získat obyvatelé Karviné, pro které město již podruhé uspořádá elektronickou aukci energií s firmou e-Centre.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

„Hlavně plyn výrazně zlevňuje, velcí distributoři sice mají spoustu reklamy, ale nemyslím, že reálná úspora bude nakonec tak výhodná. To je také důvod, proč opět nabízíme aukční kanceláři naše prostory tak, aby se mohlo co nejvíce našich lidí přihlásit a získat ještě levnější dodavatele touto cestou. Vyplatí se to rozhodně především majitelům domků, kteří plynem také topí,“ řekl primátor Tomáš Hanzel s tím, že celý proces bude tentokrát významně zjednodušen.

Kontaktním místem bude po celý měsíc červen infocentrum pod radnicí na Masarykově náměstí, a to tři dny v týdnu tak, aby si čas na návštěvu mohl udělat každý, kdo bude mít zájem. Referenti aukční společnosti tam budou k dispozici veřejnosti vždy v pondělky a středy od 9 do 17 hodin, v soboty od 9 do 13 hodin.

„Začínáme ve středu 1.¨června. Občané či živnostníci budou potřebovat jen poslední vyúčtování plynu nebo elektřiny a už na místě se budou moci rozhodnout pro nabízenou novou možnost,“ doplnila mluvčí karvinské radnice Šárka Swiderová.

Podle mluvčí občan nepodepíše žádný dokument před aukcí, naopak přímo na kontaktním místě se dozví, jaká cena mu může být nabídnuta. Do infocentra přinese jen vyúčtování a smlouvu se stávajícím dodavatelem a dozví se, jakou cenu může mít od Nového roku. Pro nové smlouvy si pak přijde v dohodnutém termínu opět do infocentra, vše mezitím zařídí aukční firma e-Centre.

Nabídka se týká těch, kteří se dosud aukce neúčastnili, anebo už si sjednali dodavatele jinak a na další nabídku e-Centre nereagovali.

Reklama

Výběr článků

Načítám