Hlavní obsah

Karviná čistí Vagónku, aby ji poté nabídla investorům pro podnikání

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vagónku na okraji Karviné mnozí lidé znají jako ghetto nepřizpůsobivých občanů. To je ovšem od roku 2011 minulostí. Po tehdejším vystěhování těchto občanů a následné demolici domů město Vagónku nyní využije jako průmyslovou zónu.

Foto: Město Karviná
Článek

V těchto dnech proto dělníci odstraňují pokácené stromy, náletové dřeviny a keře nebo pařezy. Stromy pro město vykáceli hasiči. Běží odklizení černých skládek – suti, komunálního odpadu. Je nutné odstranit zbytky po tamních zbouraných domech – žumpy, šachty, základy domů, zbytky hospodářských stavení. Následovat bude srovnání terénu, odstranění zbytků asfaltové cesty.

Územní plán umožňoval donedávna na Vagónce výjimku pro bydlení, oblast je ale určená k podnikání, proto město před časem nechalo 9 domů zbourat. Nyní už město má signály o zájmu postavit v zóně například malé haly pro výrobu.

„Zónu už nabízíme pro střední a menší podnikání. Chceme ji ale nejdříve vyčistit. Je to opět další krok ke zvýšení zaměstnanosti přímo ve městě,” uvedl náměstek primátora Jan Wolf.

Do konce března bude z Vagónky odvezeno téměř 12 tisíc tun materiálu na skládku, pokud práce nezhatí počasí, bude zóna v dubnu připravená.

Reklama

Výběr článků

Načítám