Hlavní obsah

Karviná bude hostit mezinárodní tenisový turnaj vozíčkářů

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní turnaj více než tří desítek vozíčkářů proběhne v karvinské sportovní hale STaRS. Návštěvníci v neděli 24. března uvidí finálové zápasy, na které se chystají hráči ze sedmi evropských zemí včetně kompletní české špičky.

Foto: Nadace OKD

Tenis vozíčkářů

Článek

Akce se uskuteční v rámci projektu Zážitky bez bariér od Nadace OKD. Projekt má za cíl zpřístupnit kulturní, sportovní a společenské akce hendikepovaným lidem.

"Bude to určitě zajímavá podívaná pro všechny příznivce této hry. Pravidla pro vozíčkáře jsou velmi podobná tradičnímu tenisu, největším rozdílem je povolení druhého dopadu míče v kurtu. Tenis vozíčkářů je strhující, zejména čtyřhra, která bude také na programu turnaje," řekl předseda Českého tenisového klubu vozíčkářů Martin Císař.

Pořadatelé chtějí tímto turnajem motivovat ke sportu další hendikepované. Právě v Karviné totiž funguje jedno ze tří center tenisu na vozíku v republice. "To byl jeden z důvodů, proč jsme turnaj podpořili. Chceme hendikepovaným lidem nabídnout šanci zapojit se do běžného života, ať už prostřednictvím práce v chráněných dílnách, kultury nebo sportu," vysvětlil ředitel Nadace OKD Jiří Suchánek.

Široká veřejnost může na turnaj přijít v neděli 24. března do sportovní haly STaRS, vedle zimního stadionu. Turnaj začíná v 10.30 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám