Hlavní obsah

Karlštejn otevře Kapli svatého Kříže také o adventu a vánočních svátcích

Novinky, Lukáš Kunst

Unikátní kapli svatého Kříže na hradě Karlštejně bude možné navštívit mimořádně také o adventních víkendech a vánočních svátcích. Tuto výjimečnou možnost budou mít pouze dvě skupiny denně po 16 osobách. Prohlídky začínají vždy v 10 a 14 hodin a je vyžadována předchozí telefonická rezervace.

Foto: Management hradu Karlštejn

Kaple svatého Kříže na Karlštejně

Článek

Kaple svatého Kříže je turistům každoročně otevřena pouze od 1. května do konce října v rámci II. prohlídkového okruhu. Jedná se o nejcennější interiér hradu Karlštejna s unikátní kolekcí obrazů ze 14. století od Mistra Theodorika a jeho žáků, která představuje největší kolekci gotických obrazů od jednoho mistra na světě.

Management hradu připravil v letošním roce mimořádnou adventní a vánoční nabídku a umožní tak zájemcům v tomto období prohlídku Kaple svatého Kříže a části velké věže.

"Tato unikání vánoční možnost se v loňském roce setkala s mimořádným úspěchem a protože nám to klimatické podmínky v kapli dovolují, můžeme tuto nabídku zopakovati také v letošním roce. Zájem byl loni tak obrovský, že jsme bohužel nemohli uspokojit všechny zájemce, protože kapacita prohlídek je omezená,” uvedl kastelán hradu Jaromír Kubů.

První adventní prohlídky do Kaple svatého Kříže začínají již o víkendu 30. listopadu a 1. prosince ale tato možnost bude dále každý víkend až do 22. prosince. O vánočních svátcích budou pak prohlídky každý den kromě pondělí a to od 25. prosince 2013 do 5. ledna 2014. Pak se kaple definitivně uzavře a další návštěvníky přivítá až 1. května 2014.

"Důvod, proč mohou do Kaple vstoupit pouze dvě skupiny za den a každá s maximálně 16 osobami je zachování mikroklimatu přímo v kapli. Právě relativně příznivé podmínky koncem letošního roku umožnují zpřístupnit tuto unikátní svatyni také letos o adventu a Vánočních svátcích,” doplnil kastelán.

Kaple bude otevřena od 30. listopadu každý víkend a dále pak od 25. prosince do 5. ledna 2014 denně kromě pondělí.

Prohlídky začínají vždy v 10:00 a v 14:00 a kapacita je pouze 16 osob. Všichni zájemci potřebují telefonickou rezervaci na tel. 311 681 617.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám