Hlavní obsah

Karlovarský kraj vyhlašuje dotační program na podporu kreativity mládeže

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktivní účast mladých na společenském dění nebo rozvoj jejich tvořivosti a manuální zručnosti by měl podpořit nový krajský dotační program zaměřený na zvyšování kvality života mládeže ve věku od 13 let.

Foto: Alena Lochmannová

O příspěvky mohou žádat regionální neziskové organizace, které s mladými lidmi pracují.

Článek

O příspěvky mohou žádat regionální neziskové organizace, které s mladými lidmi pracují. Příjem žádostí potrvá do 25. dubna.

„Celkový objem peněz v tomto dotačním programu přesahuje 283 tisíce korun, z toho 70 procent částky poskytlo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, 30 procent jde z krajského rozpočtu,” upřesnil krajský radní Edmund Janisch. Výše dotace pro jednoho žadatele může být maximálně 100 tisíc korun, každý zájemce přitom smí podat jen jednu žádost.

Písemná žádost se podává na předepsaném formuláři, který bude uveřejněn na webu Krajského úřadu Karlovarského kraje v sekci "Mládež a sport/Sport a volný čas". Žadatel musí odevzdat originál žádosti v listinné podobě včetně příloh na Krajském úřadě Karlovarského kraje, Odbor školství, mládeže a tělovýchovy, Oddělení organizační, správní, mládeže a sportu, Závodní 353/88, Karlovy Vary. Dokumenty je třeba zaslat i v podobě elektronické. Konzultace k přípravě žádosti o dotaci vede Bc. Adéla Jelenová.

Dotační program by měl podpořit rozvoj práce s mládeží a neformálního vzdělávání na krajské úrovni. „Chceme vytvářet a rozšiřovat stávající nabídku volnočasových a dalších vybraných aktivit pro děti a mládež a patří k tomu i rozvíjení dobrovolné práce v této oblasti,” vysvětlil Edmund Janisch.

Dotace schválené rozhodnutím Rady Karlovarského kraje budou zveřejněny na internetových stránkách kraje nejpozději do 16. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám