Hlavní obsah

Karlovarský kraj vyhlásil nejlepší sportovce regionu za rok 2016

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 9. května vyhlásil Karlovarský kraj v Karlovarském městském divadle nejlepší jednotlivce, kolektivy a trenéry, kteří loni dosáhli v oblasti sportu vynikajících výsledků.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Sportovcem roku 2016 se stali a cenu hejtmanky převzali nohejbalista Jan Vanke a plavkyně Vendula Dušková.

Článek

Zástupci vedení kraje v čele s hejtmankou Janou Vildumetzovou předali všem oceněným finanční šeky, keramickou píšťalku s krajským logem, medaili, pamětní list, tašku s propagačními předměty a produkty od společnosti PROM-IN.

Dva sportovci se navíc stali držiteli hlavní ceny – Cenu hejtmanky Karlovarského kraje a titul nejlepší sportovec roku 2016 získali nohejbalista Jan Vanke - SK Liapor Witte Karlovy Vary, a plavkyně Vendula Dušková – SK Kontakt Karlovy Vary.

Mezi hosty večera nechyběly slavné sportovní osobnosti: rychlostní kanoista Martin Doktor, dvojnásobný olympijský vítěz roku 1996 v Atlantě, nebo Miroslava Topinková Knapková, česká skifařka, olympijská vítězka z roku 2012 na olympiádě v Londýně, a dále český reprezentant v běhu na lyžích a několikanásobný olympijský vítěz Lukáš Bauer a legendární dostihový jezdec, vítěz osmi závodů Velké pardubické Josef Váňa.

„Děkujeme všem sportovcům a trenérům za skvělou reprezentaci kraje a blahopřejeme oceněným. Velký dík patří i rodičům a dalším lidem, kteří mladé talenty v jejich cestě za úspěchem podporovali. Byla bych ráda, aby se i dnešní večer stal motivací k dalším úspěchům. Jsme na vás hrdí,” uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová během slavnostního předávání cen.

Sportovní organizace, kluby či tělovýchovné jednoty nominovaly v uplynulém období celkem 112 sportovců z řad dětí, dorostu, juniorů a dospělých včetně veteránů. Anketu vyhodnotila Komise Rady Karlovarského kraje pro tělovýchovu a sport a návrh schválila Rada Karlovarského kraje. Ceny převzalo 30 sportovců a 7 kolektivů, přičemž kraj samozřejmě nezapomíná ani na hendikepované sportovce. Oceněni byli dále 3 trenéři a 2 sportovní legendy.

Reklama

Výběr článků

Načítám