Hlavní obsah

Karlovarský kraj přispěje na údržbu značení cyklotras

Novinky, Alena Lochmannová

Klub českých turistů, který se stará o údržbu značení cyklistických tras v regionu, může i v letošním roce počítat s podporou Karlovarského kraje. Zastupitelstvo mu na svém dubnovém zasedání schválilo individuální dotaci ve výši 300 tisíc korun.

Foto: Alena Lochmannová

Podpora rozvoje cyklistické infrastruktury je jednou z priorit Karlovarského kraje.

Článek

Podpora rozvoje cyklistické infrastruktury je jednou z priorit Karlovarského kraje.

„Náš region je známý nejenom díky lázeňství, ale je i skvělým místem pro aktivní odpočinek. Příznivcům cykloturistiky nabízí rozsáhlou síť cyklistických tratí, která se ovšem bez kvalitního značení neobejde. Proto jsme v letošním roce opět odsouhlasili Klubu českých turistů dotaci na provedení kontrol všech vyznačených tras a následnou opravu zjištěných závad,” uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje, projektového řízení a informatiky Josef Janů.

Klub českých turistů v současné době spravuje na území regionu dva tisíce kilometrů cyklistických tratí. Finanční prostředky půjdou například na přeložení trasy ve Vykmanově nebo z Hřebečné na Ryžovnu. Nově budou vyznačeny také odbočky na důl Mauricius a Rotavské varhany. Díky tomu se cyklisté dostanou do atraktivních, přesto méně známých míst regionu. Řešit se bude i vedení trasy EuroVelo 13 přes Cheb či optimalizace tras na Kraslicku.

Neustále se zvyšující zájem o cykloturistiku v regionu pak umocňuje ještě možnost využití cyklobusů, na jejichž provoz rovněž přispívá Karlovarský kraj. Cyklobusy na sedmi linkách vyjedou poprvé 20. května, naposledy se pak lidé s koly svezou 30. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám