Hlavní obsah

Karlovarský kraj podpoří exkurze školáků do ekofarem

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovarský kraj i letos nabídne školám v regionu oblíbené exkurze do ekofarem nebo do Centra vzdělávání odpadového hospodářství v Černošíně. Dopravu na akce zajistí kraj pro školáky a jejich doprovod zdarma.

Foto: Alena Lochmannová

Objednávání exkurzí spustí krajský úřad 16. února 2016.

Článek

„Tento způsob podpory realizujeme již od roku 2012 a každoročně je zájem škol obrovský. Na všechny se sice nedostane, ale v letošním roce se povedlo částku navýšit o 100 tisíc korun oproti loňsku na 800 tisíc korun, rozšířili jsme také nabídku exkurzí,” informoval krajský radní Josef Hora.

Objednávání exkurzí spustí krajský úřad 16. února. Nejdříve si škola dohodne termín na vybraném místě a následně vyplní a odešle přihlášku elektronicky na předepsaný kontakt. Následně dostane potvrzení s informací o dopravci, který bude přepravu zajišťovat. Přesný postup objednání bude zveřejněn na krajských internetových stránkách Karlovarského kraje.

V nabídce je šest možností exkurzí: biostatek ve Valči, ekofarma Kozodoj ve Staré Roli, botanická zahrada v Bečově, farma v Krajském středisku ekologické výchovy při Školním statku Cheb, vojenské lesy a statky a Centrum vzdělávání odpadového hospodářství Černošín.

Podle Josefa Hory si pedagogové tuto formu podpory velice pochvalují, protože pro většinu škol by bylo kompletní financování exkurzí velmi nákladné a museli by do platby zapojit rodiče žáků. V roce 2015 se s krajským příspěvkem uskutečnilo 132 exkurzí na farmy, kterých se zúčastnilo 4746 dětí a také 36 výjezdů do Černošína pro 1352 dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám