Hlavní obsah

Karlínský masopust 2017 nabídl bohatý program, vydařilo se i počasí

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlínský masopust je jednou z největších a nejúspěšnějších akcí, kterou pořádá DDM hl. m. Prahy společně s městskou částí Praha 8.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Letos připadl jeho už 14. ročník na sobotu 25. února. Za krásného slunečného počasí se vydal po jedné hodině odpolední z Kaizlových sadů ulicemi Karlína masopustní průvod, v jehož čele jel koňský povoz a doprovázeli ho chůdaři a rej masek.

Početný průvod dorazil na Karlínské náměstí po druhé hodině. Zde už čekala spousta lidí, kteří si krátili čekání na průvod hodováním u některého z mnoha stánků. Nabízely se preclíky, klobásy, výborná srbská pleskanice, bramboráky, langoše, jablka v karamelu, cukrová vata, trdelník, perníková srdce, k pití pak medovina, svařák, bylinné likéry nebo pivo.

Na pódiu se postupně vystřídaly kapely Sto zvířat, Ponožky pana Semtamťuka a Pohřební kapela. Další zábavu zajistili například tanečníci a akrobati skupiny Long Vehicle Circus či malá pojízdná knihovna Městské knihovny v Praze Bibliobus jménem Oskar. Pro zájemce byly připraveny komentované prohlídky kostela svatého Cyrila a Metoděje, děti zase měly možnost projet se na koňském povoze.

Uvnitř budovy Karlínského Spektra pro ně byly připraveny dílničky, v nichž si mohly vyrobit a vybarvit krásné veliké papírové brýle, postavit bludiště ze sirek, či si vyzkoušet malování na obličej. Pokud přišly včas, sehnaly lístky na pohádku Zlatá husa divadla Buchty a loutky. Jeho tři představení byla ale velmi rychle vyprodána a návštěvníci se do divadelního sálu téměř nemohli vmáčknout.

Naštěstí pro ty, co rádi tančí, do Karlína opět zavítala oblíbená taneční dvojice Lucie Hunčárová a Honza Onder. Během jejich programu se děti naučily spoustě tanečních figur, ale hlavně se hodně nasmály. Kdo si vzal brusle, mohl si ještě zabruslit na ledové ploše uvnitř Karlínského Spektra a využít tak jednu z posledních letošních příležitostí na venkovních kluzištích. Na závěr měli diváci možnost zhlédnout ohňovou show skupiny Amanitas.

Letošní masopust se velmi povedl. Přispěl k tomu opravdu bohatý program a své udělalo i krásné počasí. A komu to letos nevyšlo, bude mít příležitost zase příští rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám