Hlavní obsah

Karlínské náměstí ožilo hudbou a dobrou náladou

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 7. října se již popáté rozlehla Karlínským náměstím hudba, která všem příchozím přinesla dobrou náladu.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Akce Street Happening of Karlín Karlínského Spektra DDM hl. m. Prahy v sobě snoubí možnost poslechu známých i méně známých kapel spolu s možností zahrát si na různé hudební nástroje v rámci workshopů.

Kdo přišel už na začátek akce, a sice ve 14 hodin, mohl se zapojit do prvního ze tří bloků workshopů. Pro velký úspěch v minulém ročníku dorazil na akci DJ Bica, jehož Cool-DJ-School umožnil zájemcům vyzkoušet si práci s gramofonovými deskami. DJing patří mezi touhy spousty mladých kluků a holek a zde si ho mohli zkusit nanečisto a zjistit, jak by je tato práce třeba v budoucnu bavila. Samozřejmě i DJ Bica předvedl své nesporné umění.

Zároveň s tímto workshopem vystoupila na pódiu kapela Lonely Virgin Robots, hrající elektronickou hudbu. Jejich album Noise není jen hlukem, jak by snad jeho název mohl napovídat. O zpěv se se v této skupině stará skvělý hlas Kristýny Šiškové. 

Kdo příšel do Karlína později, konkrétně kolem čtvrté hodiny, zaslechl už z dálky punk-swingovou kapelu Sisus Ralsis. Její těžko uvěřitelný mix stylů uvedl do varu nejednoho návštěvníka festivalu a mnozí se při jejím poslechu nejen dobře bavili, ale i pohupovali v rytmu.

Ve stejnou dobu probíhal i workshop beatboxu, který ukázal zájemcům, že melodie, ale hlavně rytmus se dá zahrát zcela bez hudebních nástrojů. Jen mikrofon a vlastní ústa a ruce slouží mnoha internetovým interpretům k tomu, aby napodobili mnoho známých hitů.

Poslední, třetí workshop se zabýval hraním na djembe. Jedná se o menší buben z mahagonového dřeva, na nějž hrály již staré africké kmeny. Popularita bubnů je velká a na Street Happeningu si mohli všichni vyzkoušet skupinovou hru na tento nástroj.

V půl šesté přišla na pódiu řada na skupinu Skafandr, která nebyla v Karlíně žádným nováčkem, na této akci už dokonce jednou hrála. Jejich vystoupení bylo příjemné, melodické s pro ně typickými zajímavými texty.

Zlatým hřebem programu bylo vystoupení kapely Znouzectnost, kterou není třeba dlouze představovat. Jejich punk-rock se udržuje na hudební scéně už bezmála tři dekády. Vybrat skladby z více než desítky alb nebylo jednoduché, nicméně rozhodli se rozhodně pro ty pravé. Jejich hudba se rozezněla Karlínským náměstím v 19 hodin a byla důstojnou tečkou za celým programem.

Street Happening se opět vydařil a všichni z Karlínského Spektra, kteří se na jeho přípravě podíleli, se na vás budou těšit opět za rok, u šestého ročníku této příjemné hudební akce.

Reklama

Výběr článků

Načítám