Hlavní obsah

Karel Sedláček si zahraje na světovém šampionátu PDC

Novinky, Ondřej Vylíčil

A je to opět tady. Šipková zpráva, která vzývá ostřílené jméno - Evil Charlie - Zlej Kája - chcete-li český občan Karel Sedláček.

Foto: Petr Šoral

Karel Sedláček při exhibičním klání Rebel Prague Darts Masters 2018

Článek

V letech 2014 a 2015 si jako první Čech v historii zahrál v kolébce šipkového sportu v Lakeside na mistrovství světa britské organizace BDO. Organizace, která je považována za jakýsi odrazový můstek do nebes. Těmi nebesy je pódium na mistrovství světa věhlasnější, prestižnější, kvalitnější, profesionálnější, bohatší a sledovanější organizace PDC. Právě té organizace, ve které se loni se svou neuvěřitelnou kariérou loučila legenda Phil "The Power" Taylor. Přesně rok po jeho rozlučce ho pod září reflektorů vystřídá právě Karel "Evil" Sedláček.

Rodák z vísky Bohdašín u Červeného Kostelce na Náchodsku totiž v sobotu 22. září ovládl východoevropskou kvalifikaci PDC o jedno místo mezi světovou elitou. Po jedenácti letech bude teprve druhým Čechem, který ochutná atmosféru vrcholného podniku šipkového sportu (prvním byl Jihočech Sláva Navrátil v roce 2007). Stane se tak v polovině prosince, kdy se světový šampionát v londýnské jistojistě bouřlivé aréně Alexandra Palace rozběhne.

Přesný termín utkání českého ďábla, ani soupeř pro úvodní kolo, není v tuto chvíli ještě známý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám