Hlavní obsah

Kardiologové a internisté se sejdou na Valašsku

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 10. června se sjedou kardiologové a internisté ze Zlínského kraje do Velkých Karlovic. Začne tam totiž 16. ročník celokrajské konference Valašské srdce.

Foto: Dana Lipovská
Článek

Konferenci každoročně navštíví na 120 lékařů, záchranářů i kardiologických sester. Mezi přednášejícími se objeví kromě odborníků z kardiovaskulárního centra Krajské nemocnice T. Bati také například předseda České kardiologické společnosti prof. MUDr. Miloš Táborský nebo přednosta I. interní kardiologické kliniky FN Olomouc, doc. MUDr. Petr Němec, CSc., ředitel Centra kardiovaskulární a transplantační chirurgie Brno.

„Účastníci konference se seznámí s novinkami v akutní kardiologii, kardiochirurgii, arytmologii nebo léčbě srdečního selhání, a to nejen z pohledu lékařů kardiocenter, ale i z pohledu lékaře zdravotnické záchranné služby,” uvedl primář kardiologického oddělení KNTB MUDr. Zdeněk Coufal.

Akci pořádá již od roku 2002 kardiocentrum Krajské nemocnice T. Bati a mezi odborníky je o ni velký zájem.

„Ze začátku jsme hlavně chtěli seznámit lékaře v regionu s tím, co může naše kardiocentrum nabídnout. Postupně jsme tématiku rozšířili na všechny hlavní směry kardiologie a kardiochirurgie a začali jsme zvát přední odborníky z této oblasti,” konstatoval primář Coufal a dodal, že vzájemné setkání je velmi přínosné i proto, že také umožňuje koordinovat péči o nemocné.

Reklama

Výběr článků

Načítám