Hlavní obsah

Kardinál Dominik Duka podpořil zpřístupnění věže nymburského kostela sv. Jiljí

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z věže kostela je úchvatný výhled na historické centrum s dominantou města – nymburskými hradbami. Město proto usiluje o otevření věže kostela sv. Jiljí pro širokou veřejnost.

Foto: Petr Černohous

Věž kostela sv. Jiljí v Nymburce.

Článek

„Souhlas se záměrem zpřístupnit věž lidem vyslovil i arcibiskup pražský Dominik Duka v dopise adresovaném přímo starostovi Tomáši Machovi. Rovněž poděkoval za podporu všech akcí pořádaných farností v Nymburce a skvělou spolupráci místní farnosti a radnice,” informoval Petr Černohous, tiskový mluvčí radnice.

Kostel sv. Jiljí je v majetku církve. Město proto za účelem provedení nezbytných oprav a následného zpřístupnění věže sv. Jiljí založilo veřejnou sbírku - běží od 2. ledna 2020 do 31. prosince 2020.

Přispět mohou jednotlivci i organizace, a to dvěma způsoby. Zaslat finanční prostředky na transparentní účet 28249-504359359/0800 u České spořitelny, nebo přispět finanční hotovostí do kasiček, které jsou umístěny přímo v kostele sv. Jiljí a v Turistickém informačním centru na Náměstí Přemyslovců.

Reklama

Výběr článků

Načítám