Hlavní obsah

Karanténa, den první v Dobrušce. Vedení města ruší akce, ale také nabízí pomoc seniorům

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městský rozhlas během odpoledne v plné permanenci a k tomu aktualitami takřka přeplněný web i facebook města. Vedle mnoha restriktivních opatření se začínají objevovat i první pozitivní zprávy. To byl první den celostátní karantény v Dobrušce.

Foto: město Dobruška (archiv)

Karanténa, den první v Dobrušce. Vedení města ruší akce, ale také nabízí pomoc seniorům.

Článek

Už v minulém týdnu přistoupilo vedení města k výraznému omezení otevírací doby městského úřadu, byla zcela uzavřena kulturní a sportovní zařízení, mateřská škola i zuška, omezen provoz venkovních sportovišť.

V první den celostátní karantény rozhodla rada města Dobrušky o odložení dnešního zasedání zastupitelstva na dobu nejméně 14 dní.

Město Dobruška také zrušilo v návaznosti na vyhlášení nouzového stavu vládou ČR až do odvolání trhy na náměstí F. L. Věka.

Další opatření směřovalo k uzavření sběrného separačního dvora až do odvolání.

Společenské centrum - Kino 70 upozorňuje na zrušení koncertu skupiny Hradišťan, který se měl uskutečnit v úterý 17. března, a na zrušení představení Divadla Járy Cimrmana Vyšetřování ztráty třídní knihy, které se mělo konat v pondělí 6. dubna. Vstupné za obě zrušené kulturní akce placené hotově bude vráceno po zrušení nouzového stavu v termínu, který bude včas oznámen. Peníze za vstupenky zaplacené on-line se vrací zpět na účet, z něhož byly placeny.

V případě dalšího divadelního představení Veselé Velikonoce, plánovaného na středu 25. března, se jedná o náhradním termínu, který bude včas oznámen.

A na závěr také jedna pozitivní zpráva:

Město Dobruška zřídilo službu dovoz potravin pro seniory nad 65 let. Od úterý 17. března lze nákupy objednat na telefonním čísle 778 431 861 v pracovních dnech od 8 do 14 hodin. Služba je určena lidem, o něž se nemá kdo postarat. Tašky s nákupem (maximálně 10 položek) budou předávány bezkontaktně položením u dveří. Senioři za nákupy zaplatí až po skončení mimořádných opatření zavedených kvůli koronaviru.

Reklama

Výběr článků

Načítám