Hlavní obsah

Kapela Top Dream Company má nového zpěváka, natočila dva klipy a chystá vinylovou desku

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pražská funky kapela Top Dream Company má nejen nového zpěváka, ale také s ním už natočila dva klipy a na podzim chystá vinylovou EP desku s novými písničkami. Další novinky a plány přiblížil kapelník Petr Harmáček.

Foto: archiv autora

Kapela Top Dream Company v pořadu Zpívá celá rodina. Petr Harmáček ve spodní řadě v brýlích a bílé košili.

Článek

Do nového roku vstoupila kapela s novým zpěvákem... Kdo to je?

Je to Jakub Vaňas a působí s námi už od září roku minulého. Je to funker tělem i duší, miluje tu hudbu a žije jí - a to je v našem bandu podstatný…

Co s ním už máte všechno za sebou a co vás čeká v nejbližší době? Podílel se už prý i na novém klipu...

To je pravda, natočil s námi už id dva klipy. Jinak teď jsme uprostřed klubového turné a hrozně moc si to užíváme. Lidí chodí, jsou super a skvěle reagují na naše songy. Třeba v Brně jsme skončili a lidi zpívali náš přídavek, když už jsme byli asi pět minut v šatně. Bomba!

Děláte řadu koncertů, čeká vás jarní turné. Jaké publikum na vás chodí? A kde se na vás chodí nejvíc?

Jak už jsem říkal, chodí na nás hodně energické publikum a samý fajn lidi, většina z nich jsou pozitivní, a to je v dnešní době ohromná vzácnost. Nejvíc lidí chodí samozřejmě v Praze, protože tu všichni bydlíme, zkoušíme a tvoříme. Máme tady hrozně moc fajn kamarádů a lidí, kteří nás neúnavně podporují. Bez nich by to nešlo.

Hrajete výhradně původní repertoár, kdo v kapele píše nejvíc?

Pětadevadesát procent repertoáru píšu já. Původně jsem psal jen hudbu a anglické texty mi psali kamarádi ze Států. Jinak české věci si dělám i s textem sám, přijde mi to jako nejlepší. A vlastně, když teď o tom přemýšlím, tak už i ty anglický jsem si postupem času začal psát sám. Když chceš něco lidem sdělit, musí to jít z tvojí hlavy.

Je pravda, že chystáte nové album?

Ano, momentálně připravujeme novou EP desku. Vinyl, což je můj celoživotní sen od malička. Vyjít by měl na podzim a zatím má pracovní název FUNK YOU! Bude na něm nášup našich nových funkovek v angličtině a na jaře příštího roku pak vydáme další, a tentokráte českou. Je to hodně práce, ale my milujeme muziku. Moc si vážíme toho, že jí můžeme dělat, tvořit písně a bavit jimi lidi tady v Česku. To je ohromný dar, který splácíme svojí prací a tvorbou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám