Hlavní obsah

Kalendář Proměny opět pomůže potřebným zařízením

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Martin Hofmann – nezdolný boxer Rocky, Hana Vagnerová s Vladimírem Polívkou jako Trinity a Neo z Matrixu, Šárka Vaculíková coby něžná Amelie z Montmartru…

Foto: archív autora

Kalendář Proměny 2020

Článek

Kalendář Proměny vchází do dalšího desetiletí. Je tady s dalšími dvanácti fotografiemi, které představují české a slovenské osobnosti v úchvatných proměnách fotografa Petra Kurečky do filmových rolí.

Těšit se můžete na Aničku Fialovou Janu Strykovou, Igora Orozoviče, Chantal Poullain, Marii Doležalovou s Markem Zelinkou, Martina Hofmanna a další známé osobnosti.

Výše jmenovaní jsou další z osobností, které se pro dobrou věc – na podporu projektů Nadace Archa Chantal – proměnily k nepoznání. Před nimi tak již učinili Anna Fialová, Marie Doležalová, Marek Zelinka či Igor Orozovič.

Křest kompletního kalendáře Proměny 2020 spojený s dražbou jednotlivých fotografií se koná 27. listopadu v pražském Cafe de Paris.

„Nabídka fotit pro kalendář Proměny mne velmi potěšila, tento projekt se mi už dlouho líbil a moc jsem si přála být jeho součástí. Když  jsem slyšela, že by ze mě měla být Amélie z Montmartru, myslela jsem, že se snad radostí rozplynu. Ten film jsem viděla asi milionkrát a mé dívčí já se s Amélií ztotožňuje dodnes. Nebo po tom alespoň touží,“ reagovala s úsměvem na svou proměnu herečka Šárka Vaculíková.

V pořadí jedenáctý kalendář Proměny je inspirován kulturou a především filmem, takže v něm nebudou chybět kultovní postavy z filmových megahitů.

Nadaci Archa Chantal jde výtěžek z prodeje kalendáře i každoroční dražby jednotlivých fotografií na křtu kalendáře. Cíl je jasný: Proměnit neutěšená prostředí dětských zdravotnických zařízení v útulná, přívětivá místa, tak aby se malí pacienti lépe vyrovnali s pobytem v nemocnici, zbavili se stresu a překonali odloučení od rodičů.

Například peníze z prodeje kalendáře Proměny 2019 daly vzniknout projektu Svět v písku na dětském oddělení v Uherskohradišťské nemocnici, který bude slavnostně předán na konci prosince.

Kalendář si lze objednat na stránkách kalendarpomeny.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám