Hlavní obsah

Kadaň hostí mezinárodní karatistický seminář

Novinky, Petr Koritina

Pokud dorazíte v těchto dnech do Kadaně, můžete na ulici potkat neobvykle oblečené návštěvníky - v kimonech. Proč? Kadaň opět hostí mezinárodní karatistický seminář Gasshuku.

Foto: Petr Koritina

Naka Tatsuya při ukázkách cvičencům

Článek

Gasshuku je seminář karate JKA, který vedou instruktoři z Japonska a pravidelně kvůli tomu přijíždějí k nám do České republiky. Tentokrát je v Kadani, a proto se v ulicích města můžete setkat se sportovci v tradičním oděvu - kimonu. Pokud chcete vidět momentálně největší hustotu černých pásků a nositelů až sedmého danu na světě na jednom místě, pak je to zde.

Necvičí ale jen ti nejlepší, semináře se může zúčastnit kdokoliv, kdo se o karate zajímá. Jsou tu i nositelé mnohem nižších technických stupňů.

Seminář trvá od středy 4. července do neděle 8. července. V posledních ročnících se jej účastnilo vždy přes tři sta sportovců z nejméně čtrnácti zemí Evropy. Obrovskou výhodou je přívětivé zázemí města, které dokáže takovou akci hostit a obrovský zápal organizátorů, kteří se o vše starají ve svém volném čase.

Gasshuku znamená "Setkat se a být spolu". V Kadani to nejsou jen prázdná slova, protože vedle sebe cvičí malí, velcí, šikovní i méně šikovní a všichni se snaží posunout se společně dál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám