Hlavní obsah

K akci Březen - měsíc čtenářů se přihlásily i knihovny na Vysočině

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K akci Březen - měsíc čtenářů se přihlásilo přes čtyři sta knihoven z celého Česka, účastní se ho také knihovny Vysočiny.

Článek

Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR vyhlásil na měsíc březen čtvrtý ročník kampaně na podporu čtenářství. Letos s mottem – S námi vždy all inclusive. Cílem akce je propojit čtenáře, organizace a instituce zabývající se četbou a čtenářstvím ke společné mediální kampani a dát o sobě společně vědět: ano, čteme a je nás hodně.

V roce 2013 budou v knihovnách oceňovat dětské čtenáře. Čtenáře, kteří hodně čtou a hodně chodí do knihoven. Do akce Čtenář roku se hlásí veřejné knihovny ze všech krajů ČR. Celostátní vítěz bude s rodiči pozván 24. dubna do Prahy k slavnostnímu ocenění, které mu bude předáno na Nové scéně Národního divadla v přímém přenosu ČT na udělování cen Magnesia Litera.

Knihovny se zaměří v týdnu od 4. do 10. března na čtení z děl spisovatelů, kteří mají významné výročí. Letos 130. výročí oslaví Franz Kafka, 130. výročí Jaroslav Hašek a 100. výročí Albert Camus. V dětských odděleních knihoven se bude jistě slavit 90. výročí Heleny Zmatlíkové.

V průběhu března také proběhne čtrnáctý ročník soutěže o nejlepší webové stránky knihovny BIBLIOWEB 2013. Vítězové budou vyhlášení na konferenci ISSS v Hradci Králové.

Knihovny Vysočiny zapojené do akce: Základní knihovna a studovna Dobronín, Městská knihovna Pacov, Městská knihovna Velké Meziříčí, Knihovna M. J. Sychry, Žďár nad Sázavou, Městská knihovna Bystřice nad Pernštejnem, Městská knihovna Jihlava, Městská knihovna Kamenice nad Lipou, Obecní knihovna Bory, Městská knihovna Třešť, Městská knihovna Pelhřimov, Krajská knihovna Vysočiny, Knihovna Cejle

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám