Hlavní obsah

Juniorka futsalového týmu INDOSS Plzeň v sobotu bojuje o titul mistra ČR

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladší kategorie do 17 let futsalového týmu INDOSS Plzeň dokázala po třech letech postoupit zpět mezi elitní čtyřku. V sobotu ji čeká Final Four. V semifinále půjde tým proti obhájci titulu FK Era-Pack Chrudim U-17. Starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer proto pozval do svého úřadu trenéra U-17 Michaela Sinkuleho.

Foto: Miroslav Knotek

Juniorka futsalistů INDOSSu Plzeň

Článek

S trenérem si popovídal o cestě za finálovým turnajem, popřál mnoho štěstí jemu i jeho svěřencům a vyjádřil podporu juniorskému futsalu v Plzni. Final four v 1. juniorské lize je vrcholem sezóny. Západ versus Východ. 

Jak lze určit nejlepší juniorský tým? Konfrontací. První dva celky z obou skupin se střetnou o mistra České republiky. Vždy se sejdou na jednom místě a v jeden den se hrají zápasy "na krev". Sebemenší chyba může rozhodnout o úspěchu či pádu.

První zápasy jsou vždy konfrontací vítězů jednotlivých skupin s druhými celky. Pokaždé musí být znám vítěz, remíza neexistuje. Vítězové jdou do bitvy o titul, poražení bojují o třetí místo. Ovšem mluvit v případě čtyř nejlepších celků o poražených je nadsazené. A i Plzeň bude mít tento rok svého zástupce.    

Na několik otázek nám odpověděl trenér juniorů Plzně do 17 let Michael Sinkule.

Jak náročné bylo probojovat se na Final four? 

Náročné to začalo být poslední dva turnaje. Od začátku ligy se o Final Four bojovalo a dařilo se nám. Komplikace přišla na prvním domácím turnaji a zápletka byla na světě. Důležitá pro nás byla výhra na Spartě 30 vteřin před koncem a pak zápas s Benagem. Na ten se tým výborně připravil a i přes nervozitu zápas zvládl a výhra 4:0 byla zasloužená.

Jak probíhá příprava?

Máme do turnaje několik tréninků v hale. V pátek se sejde celý tým a máme domluvené relax centrum. V podvečer rozbor zápasu proti Chrudimi. Večer se zřejmě společně půjdeme podívat na naše Áčko. Hned potom všichni povinně zalehnou. Ráno náš čeká brzy odjezd do Vyškova. 

S jakými cíli odjíždíte na Final four?

Již postup na Final four je skvělý cíl a úspěch. Všichni v našem týmu však máme jasný cíl a to je vyhrát. I kdyby se to nepodařilo¨, tak nebudeme truchlit, ale svým hráčům věřím a vím, že pro vítězství udělají maximum.

Kdo je ve vaší kategorii favoritem?

Finálový turnaj již nemá špatné týmy a nikdo není jistým favoritem. Chrudim je obhájcem, a proto je papírovým favoritem. Byl bych však špatným trenérem, kdybych nefavorizoval svůj tým na příčky nejvyšší. Věřím, že se na Chrudim připravíme vítězně. Jsou obhájci a to je možná trošku svazuje. Pamatuji si, že i náš tým obhajoval mistra ČR a nikdy to není lehká věc.

Jak hodnotíte svůj tým?

Na svůj věk připraveni a dávají do týmu a našeho cíle maximální úsilí. Toho si vážím. Jsou opravdu týmem. Drží při sobě a hrají jako jeden. To je v tomto kolektivním sportu moc důležité. 

Komu byste chtěl před Final four nejvíce poděkovat? 

To je jednoduché. Určitě mojí manželce Zuzce a dcerce Elence. Nevídají mě tak často, jak by určitě chtěly. Pak samozřejmě klukům v týmu a zbytku realizačního týmu Danovi a Michalovi (Daniel Forghieri, Michal Repka).

Jak se na finále těšíte?

Už jsem ho jako trenér zažil. Je to taková odměna za tu roční práci u juniorky. Je to něco speciálního a osobně se moc těším. I já si chci tento konec sezóny užít.   

Reklama

Výběr článků

Načítám