Hlavní obsah

Jubilejní ročník festivalu Dokořán přinesl spoustu hvězd i překvapení

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři dny plné skvělé muziky mají za sebou návštěvníci karvinského multižánrového festivalu Dokořán, který již po desáté připravila armáda dobrovolníků z místní Iniciativy Dokořán.

Foto: Milan Haluška

Velkým lákadlem byla i kapela Mňága a Ždorp

Článek

Čtvrteční den byl rozjezdový a karvinský ostrov rozezněla pouze jedna scéna. Tento den byl laděný spíše pro rapery. Vystoupil slovenský Delik, Rytmus či čeští Prago Union a True Crew.

Pátek patřil dalším zvučným jménům a návštěvníky již lákaly obě hudební scény, na kterých se vystřídaly kapely jako Mňága a Ždorp, Lake Malawi a spousta dalších. Nechyběla ani divadla a DJ's.

Závěrečný sobotní den potěšil fanoušky Lenky Dusilové, který vystoupila s kapelou Baromantika, další si přišli na své při vystoupení kapely Tata Bojs a připravena byla například i ohňová show.

Zklamání z návštěvnosti

Jelikož se jednalo o jubilejní ročník plný zvučných jmen, čekali organizátoři vysokou účast. Na festival však za tři dorazilo jen 1500 lidí.

„Organizačně hodnotíme festival na jedničku. Díky práci dobrovolníků jsme vše zvládli, od úklidu až po plnění požadavků kapel. Kapely hrály skvěle, vše se vydařilo a věřím, že návštěvníci byli spokojeni. Lehké zklamání panuje ohledně tématu návštěvnosti. Dokořán určitě čekají změny a na příští rok budeme chystat jinak koncipovaný festival. Jedno desetiletí je za námi, teď je třeba změn,” uvedla mluvčí festivalu Barbora Šmýrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám