Hlavní obsah

Jubilejní Olšovecký rybníček bude ve znamení oslav a novinek

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební festival Olšovecký rybníček slaví v letošním roce kulatiny. Jubilejní desátý ročník akce se uskuteční v sobotu 6. června od 14 hodin ve sportovním areálu Rybníček v Olšovci u Hranic na Moravě. Diváci se mohou těšit na pestrý program, který letos zpestří několik novinek.

Foto: archiv pořadatele

Úvod festivalu bude patřit kapele Country míza.

Článek

Úvod festivalu bude patřit kapele Country míza z Hranic na Moravě, která si jako hosta přizve svérázného valašského písničkáře Dušana Gošu Ostrčila. Následovat bude severomoravská formace Tygrasz a folková eMBéčka z Lipníku nad Bečvou.  

V podvečer přijdou na řadu zmiňované novinky a také oslavy. Nejprve z Valašska dorazí vynikající folkrocková kapela Tabáskova Partyja, která publiku představí nové, nedávno pokřtěné, CD Můžeme plout. Poté vystoupí stálice Olšoveckého hudebního rybníčku, vsetínská folk-folklorní kapela Dareband ze Vsetína.

„Dareband u nás hraje pravidelně. Prakticky každý rok. Shodou okolností letos také slaví deset let existence. Proto jsme se domluvili, že oslavu obou jubileí – festivalu i kapely – spojíme dohromady,“ přiblížil dramaturg Olšoveckého rybníčku Milan Bezděk. Také Dareband přiveze do Olšovce novinku. Zpěvník, který k deseti letům kapely vydává.

Večerní hvězdou letošního ročníku festivalu bude známé sourozenecké duo Hana a Petr Ulrychovi, které doprovodí jejich kapela Javory Beat.  

Festival vyvrcholí tradičním country bálem, už poněkolikáté ve společnosti country kapely Gympleři ze Vsetína. I ta posluchačům představí některé novinky. „Od letošního roku působíme v obměněné sestavě a posíleni o zvuk elektrické kytary. Také v repertoáru máme kromě osvědčených kousků nejednu hudební novinku,“ prozradila zpěvačka Gymplerů Petra Dvořáková.

Festival Olšovecký hudební rybníček si za deset let existence vybudoval pověst příjemné akce s doslova rodinnou atmosférou. Ročně na něj zavítá několik stovek lidí, o které je postaráno nejen po stránce hudební - nechybí chutné a bohaté občerstvení. 

Festival pořádají členové místního Sboru dobrovolných hasičů v čele se starostou Karlem Bezděkem. Koná se za podpory obce Olšovec, v jejímž čele stojí starosta Antonín Folter.

Letošní jubilejní 10. ročník Olšoveckého hudebního rybníčku se koná v Olšovci v sobotu 6. června od 14 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám