Hlavní obsah

Jsem asi dítě štěstěny, míní zpěvák Radim Schwab, který uvede v Praze narozeninový recitál

Novinky, Robert Rohál

Do prostředí divadelního klubu Limonádový Joe v centru Prahy situoval svůj narozeninový recitál nejvyšší český zpěvák Radim Schwab, kterého si publikum zafixovalo třeba z titulní role české verze světového muzikálu Fantom opery. Koncert proběhne v pátek 21. července od 19 hodin.

Foto: archiv autora

Zpěvák a muzikálový herec Radim Schwab.

Článek

Váš narozeninový recitál proběhne v klubu, který se jako jediný v Praze pyšní odklápěcí střechou. Jaké písně zazní?

Z muzikálové části recitálu to budou převážně písně od A. L. Webbera a Karla Svobody. Posluchači se mohou těšit na písně z našeho alba Amoroso - Neznámá a Hallelujah - a pak samozřejmě písně z naší nově připravované desky, ale zazní i pár novinek. Teď zrovna pro recitál dopracovávám jednu skvělou skladbu od Davida Fostera, který napsal i překrásný duet Přísahám, že jsem to já. Před rokem jsem jej nazpíval s Kateřinou Brožovou, v originále se jmenuje The Prayer - a je to opravdu nádhera!

Kteří muzikanti vás doprovodí, budou i nějací hosté, duety?

Máme skvělé těleso, které jsme roky dávali dohromady. Jsou to jedni z nejlepších muzikantů u nás, a navíc je to skvělá parta kamarádů, co víc si můžete přát... Je to velké štěstí mít takový úžasný hudební doprovod. Jinak jako hosta budu mít Jolanu Smyčkovou z divadla Semafor a zazpíváme duet Znám jednu starou zahradu ze slavné filmové pohádky Šíleně smutná princezna, moc se na to těším.

Když se ohlédnete se sezónou, jaká pro vás byla? Co všechno se povedlo?

Byla hektická a šíleně nabitá. Rád bych zvolnil aspoň tu příští, ale zatím to nejde. Je to také hodně tím, že veškeré velké koncerty děláme organizačně téměř ve dvou lidech, a to je pak velmi náročné… Jinak jsem asi dítě štěstěny, povedlo se úplně všechno, do čeho jsme se pustili. Měli jsme na každém koncertě vyprodáno a na konci velké standing ovation!

Proslavil jste se jako muzikálový zpěvák a herec. Který muzikál vám nejvíc přirostl k srdci a proč?

Určitě to byl Fantom opery, je to překrásné dílo, hodně jsem na tom pracoval a stálo to za to! No a pak Excalibur, na který moc rád vzpomínám, což je také tím, že to bylo takové zlomové životní období.

Jak, kde a s kým budete trávit léto, prázdniny, dovolenou?

Zatím pořád pracuju. Čeká mě narozeninový koncert a pak točíme CD, alespoň jednu skladbu musím do konce července natočit, potom máme ještě jednu velkou městskou slavnost v Prostějově, a pak, jak doufám, bude nějaké to volno. Určitě navštívím sestru s dětmi v Itálii a tátu v Německu a dál to nechávám otevřené…

Na co se může těšit vaše publikum v příští sezóně a na co se těšíte vy sám?

Chystáme vánoční koncerty, kde bych měl jako hosta Kateřinu Brožovou a budu moc rád, kdybychom nějaký ten koncert udělali společně celý. A pak doufám, že se nám do Vánoc podaří vydat CD, na které příznivci už dlouho čekají. Ono čekání se ale rozhodně vyplatí, už teď máme některé písně hotové a znějí fantasticky.

Reklama

Výběr článků

Načítám