Hlavní obsah

John Browne vystoupí na pražském Pride Business Fóru

Novinky, Jana Langerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci festivalu Prague Pride proběhne ve čtvrtek 13. srpna od 13.00 do 17.30 hodin již pátý ročník LGBT byznys akce Pride Business Forum, která se letos zaměří na téma, jak může diverzita pomoci firmám růst. Vstupné na akci je zdarma.

Foto: Ogilvy PR

Pride Business Fórum

Článek

Konference bude probíhat v hotelu Hilton Prague, Pobřežní 311/1, Praha 8. Hlavním řečníkem bude lord John Browne, bývalý generální ředitel British Petroleum (BP) a autor knihy The Glass Closet: Why Coming Out Is Good Business, kterou zde také představí. Fórum bude moderovat prominentní moderátor z ekonomické redakce BBC Evan Davis. Přednášek a diskuzí se zúčastní také přední představitelé úspěšných světových i českých společností, jako jsou IBM, EY, Ogilvy, Sodexo, Staropramen a další.

Vstupné na akci je zdarma, pouze je nutné se předem zaregistrovat on-line na www.pridebusinessforum.cz. 

Nejenom respektování, ale zejména aktivní podpora diverzity je klíčová pro další úspěch firmy. Různorodí zaměstnanci znamenají pro firmy i různorodější zdroje zkušeností a dovedností. Diverzita ve firmě představuje větší pestrost názorů, různé styly práce a řízení, znalost mnoha jazyků a kultur, a tím i širší možnosti komunikace.

Diverzifikované týmy bývají kreativnější a dokáží lépe řešit problémy, protože jsou schopny se na něj podívat z různých úhlů a hledat kreativní postupy další práce. Obecně lze říci, že společnosti, které mají diverzifikovanější pracovní sílu, vybírají z větší skupiny talentů. Tím získávají i rozmanitější znalosti a kvalifikace, což mohou využít ve svůj prospěch.

Ojedinělá LGBT byznys konference v ČR

Pride Business Forum je každoroční summit během festivalu Prague Pride, jehož úkolem je pomoci firmám vytvářet více inkluzivní prostředí pro LGBT zaměstnance, dodavatele a zákazníky. Fórum přináší manažerům a byznys profesionálům ojedinělou příležitost ke sdílení zkušeností v otázkách diverzity ve firemním prostředí.

Letos bude během celého čtvrtečního odpoledne probíhat série panelových diskuzí moderovaná Evanem Davisem z ekonomické redakce BBC. Hlavním bodem programu bude rozhovor mezi lordem Johnem Browneem a Evanem Davisem o tom, proč je otevřená a inkluzivní firemní kultura směrem k LGBT zaměstnancům, dodavatelům a zákazníkům dobrá pro byznys. Ve spolupráci s evropskou Chartou diverzity v ČR se podařilo do programu zapojit i významné zástupce českého byznysu. 

Další přednášky a diskuze budou zaměřeny například na způsoby, jak budovat otevřenou a inkluzivní firemní kulturu, jaká je úloha vedení firem ve vytváření rovných podmínek pro LGBT občany, jak vypadá aktuální situace v ČR a zahraničí na základě nedávných výzkumů a zazní rovněž autentické příběhy LGBT zaměstnanců a zaměstnankyň. Na závěr programu bude od 17:30 do 19:00 probíhat neformální networking, během kterého se účastníci – představitelé a představitelky světového byznysu, lokální manažeři a manažerky, LGBT profesionálové a profesionálky zejména z HR a marketingu – mohou blíže seznámit a diskutovat své zkušenosti.

Co je to LGBT: LGBT je mezinárodní zkratka, která se používá pro označování leseb, gayů, bisexuálů a transgender osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám