Hlavní obsah

Jitka Zelenková připravila dvojalbum milostných písní, kompilace nese název Já tě mám ráda

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kompilace zamilovaných písní Jitky Zelenkové, která je doplněná o nové nahrávky - to je právě vycházející supraphonské dvojalbum nazvané Já tě mám ráda. 41 skladeb by mělo potěšit hlavně příznivce vytříbeného repertoáru a sametového hlasu.

Foto: archiv zpěvačky

Zpěvačce Jitce Zelenkové vydává Supraphon kompilaci Já tě mám ráda.

Článek

I tentokrát jde o sympatický hudební profil, doložený i dramaturgicky pečlivě připraveným výběrem.

Nahrávky pocházejí z let 1978 až 2014, drtivá část jich zachycuje Jitku Zelenkovou v obdivuhodné formě. Tak jako tak je to přehlídka důležitých českých, ale především světových skladatelů toho nejfajnovějšího popu - jsou mezi nimi Cole Porter i Leon Russell, Acker Bilk i Francis Lai, Lionel Richie i Joni Mitchellová, Leonard Cohen i Robert Kelly, Neil Sedaka i Elton John, Gilbert Bécaud i Giorgio Moroder.

Z domácích autorů nechybí Pavel Větrovec ml. (Blázne), Jiří Zmožek (Rád, Hodinky, Drahý vánků můj), Pavel Vaculík (Svatební den), Bohuslav Ondráček (Nenaříkej), Jaromír Klempíř (Nejhodnější), Jan Neckář (Pohlazení jara), Ota Petřina (Kam) nebo Vítězslav Hádl (Jak se to vůbec může stát), tedy skladatelé s talentem napsat velkou melodii.

Většinu textů interpretce napsali nejlepší z nejlepších - Zdeněk Borovec, Eduard Krečmar, Pavel Vrba nebo nejčastější zpěvaččin textař - Eduard Pergner.

Letos dotočené novinky jsou výbornou ukázkou směřování nejen této kompilace, patří k nim například skladba Já v sobě dál mám blues, v originále Gary Moore, nyní s českým textem Eduarda Krečmara.

Reklama

Výběr článků

Načítám