Hlavní obsah

Jitka Čvančarová předala v pražské zoo Ceny Richarda

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny Velký, Malý a Divoký Richard uděluje pražská zoologická zahrada za počiny související se zoologickou zahradou. Na setkání přátel, sponzorů a adoptivních rodičů předala ocenění vyrobená z českého křišťálu herečka Jitka Čvančarová. Adopce zvířat je obvyklé sponzorování většiny zahrad. Skleněná cena je vyrobena podle sádrového odlitku tlapy goriláka Richarda.

Foto: zoo Praha

Jitka Čvančarová při slavnosti v pražské zoo

Článek

„Jménem pražské zoologické zahrady bych rád poděkoval všem přátelům, sponzorům a adoptivním rodičům za jejich dlouhodobou spolupráci. I díky jejich trvalé přízni se pražská zoo letos stala 7. nejlepší zoo na světě,“ řekl náměstek Útvaru kontaktu s veřejností Zoo Praha Pavel Douša.

Velký Richard je oceněním za výjimečný počin. Cenu získala společnost Kooperativa pojišťovna, a.s., za podporu při zjišťování a likvidaci povodňových škod.

Ocenění za adopci

Malého Richarda zoo obvykle uděluje jednotlivcům anebo kolektivům za aktivity v oblasti sponzorování. Letos ho obdrželo Střední odborné učiliště v Praze 9 - Čakovicích za adopci dvanácti druhů zvířat a dlouhodobou spolupráci při výuce chovatelů.

Divoký Richard za neotřelý nápad byl udělen portálu iDNES.cz a dětskému internetovému portálu Alík.cz za spolupráci při projektu Staň se strážcem pralesa a vytvoření stejnojmenné interaktivní hry, do které se zapojilo přes patnáct tisíc dětí.

Na akci dorazilo kromě sponzorů také mnoho adoptivních rodičů. V pražské zoo si zvíře adoptovalo už více než 3 500 tisíce lidí. Kromě předání Richardů proběhlo také vyhlášení a ocenění vítězů zářijové fotosoutěže.

Reklama

Výběr článků

Načítám